2014. június 8. vasárnap

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

HATÉKONYABB "MÓDSZER"

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Internetes közösségi oldalon olvastam - már nem először az évek folyamán - a következő felhívást, amit jelen esetben egy súlyos beteg művészért tettek közzé: "Szurkoljunk együtt XY-ért! Mindenki egy-egy megosztással segítse a gyógyulását!" Ilyen sorokat látva minden alkalommal fejben rögtön át is írom a fentieket a következőkre: "Imádkozzunk együtt XY-ért! Mindenki egy-egy fohásszal járuljon az Úrhoz, buzgón kérve az adott személy gyógyulását!"
A drukkolást, a szurkolást én kizárólag versenyekhez, sporteseményekhez kötöm. Ezek, a főleg verbális cselekvések lelkesítenek, buzdítanak, nagyobb teljesítményre ösztönzik a sportolókat, "harcosokat". Az ima, a könyörgés egészen más, akár tartalmilag, akár "minőségileg". Lehet egyéni, saját csendünkbe bújva történő néma, csupán gondolati, vagy halk beszélgetés Istennel, de történhet kollektíven, imaláncszerűen, hangosan, tételesen egy ilyen eset kapcsán.
"Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének!" - olvashatjuk Jakab levelében. Tehát, ha nem szurkolnánk hasonlóan kritikus élethelyzetekben, hanem őszinte alázattal a Teremtőhöz fordulnánk kéréseinkkel, akkor hatékonyabb, eredményesebb orvoslásra lelnénk testi és lelki problémáink terén.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy meghallgatod imánkat, amikor betegeinkért hozzád fordulunk. Ámen.

Megkereshetjük Teremtőnket kéréseinkkel!
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZ INTERNETES KÖZÖSSÉGI OLDALAK LÁTOGATÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek