2014. június 16. hétfő

"Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük." "Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas."

Lk 6,27-36.

TUDJUK-E, MIT TESZÜNK?

Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket, áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. (Lk 6,27-28)

Amikor bűncselekményekről hallok a hírekben, rögtön elkezdek imádkozni az áldozatokért és családjaikért. Könnyű a bűntények áldozataiért imádkozni, de hogyan lehet a bűnözőkért imádkozni?
A Lk 6,27-28-ban Jézus valami olyanra kér minket, ami az ösztöneinknek ellentmond. A mi emberi természetünk azt diktálná, hogy álljunk bosszút azon, aki egy ártatlan embert bántott. Igazságot és büntetést követelünk. Amit Jézus kér tőlünk, lehetetlennek tűnik.
De mindnyájunkat Isten teremtett és mindnyájunkat szeret, még a bűnözőket is. Keresztyénként arra hívattunk el, hogy szeressünk, és imádkozzunk Isten népéért, nem csak azokért, akiket mi jónak és tiszteletre méltónak tartunk.
Minden szenvedés és megaláztatás után, amit Jézus átélt a keresztre feszítése alatt, ezt mondta: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lk 23,34). Krisztus követőiként megragadhatjuk és követhetjük Krisztus példáját, ezzel az imádsággal kezdve.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, taníts minket úgy megbocsátani másoknak, ahogy te is megbocsátasz nekünk! Ámen.

Isten minden embert szeret, és arra hív, hogy mi is így tegyünk.
Jerry J. Hurt (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A BŰNÖZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Június
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek