2014. június 22. vasárnap

Amikor beesteledett, odament a tizenkettővel; és amikor asztalhoz telepedtek és ettek, ezt mondta Jézus: "Bizony, mondom néktek, közületek egy, aki együtt eszik velem, el fog árulni engem." Erre elszomorodtak, és egyik a másik után kezdte tőle kérdezni: "Talán én?" Mire ő ezt mondta nekik: "Egy a tizenkettő közül, aki velem együtt mártogat a tálba. Mert az Emberfia elmegy ugyan, amint meg van írva róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja: jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik." És amikor ettek, vette a kenyeret, ádást mondott, és megtörte, odaadta nekik, és ezt mondta: "Vegyétek, ez az én testem." Azután vette a poharat, hálát adott, odaadta nekik, ittak belőle mindnyájan, és ezt mondta nekik: "Ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik. Bizony, mondom néktek, hogy nem iszom többé a szőlőtő terméséből addig a napig, amikor újat iszom az Isten országában."

Mk 14,17-25.

AZ ÚRVACSORA TITKA

Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljön. (1Kor 11,26)

Már egy jó ideje foglalkoztatott az úrvacsora kérdése, amikor az egyik nap valami felderengett bennem, amint a padból az oltár felé haladtam. Az út hosszabb volt, mint ahogy gondoltam.
Számomra az úrvacsora Krisztus hosszú útját ünnepli az életből a keresztre feszítésen át egészen a feltámadásig. Ez az az út, amelyet a keresztyének a világ minden táján végigjárnak minden úrvacsorai istentisztelet alatt, és amelyet a mennyben levő szentek is végigjártak sok-sok évvel mielőttünk. A kenyér, amelyet eszünk a mannára emlékeztet, melyről Isten az izraeliták számára a pusztában gondoskodott. A bor Isten kegyelmének életet adó vérét idézi, amelyet Krisztus a megváltásunkért adott.
Az úrvacsora során hitünk történetét mondjuk el újból és újból azzal a céllal, hogy azt meghallják. Az úrvacsorában arra kötelezzük magunkat, hogy testvéreink felé szolgálunk, sőt az egész világ felé is. És, amikor megpillantjuk a titokban rejlő igazságot, és az Úrvacsora több lesz megszokásnál, akkor az életünk gyökeresen megváltozik. Az úrvacsora egy csoda, amely képessé tesz, és buzdít, hogy Krisztusért Isten szeretetét vigyük a világba.

Imádság: Ó, Istenünk, köszönjük neked az úrvacsora titkát, ahol jelenlétedet élhetjük át. Segíts látnunk téged ezekben a találkozásokban! Ámen.

Az úrvacsora által életünk gyökeresen megváltozhat.
Patrick Christopher Kangrga (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚRVACSORA SZOLGÁLATÁT VÉGZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Június
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek