2014. július 27. vasárnap

Ekkor megszólalt egy a vének közül, és megkérdezte tőlem: "Kik ezek a fehér ruhába öltözöttek, és honnan jöttek?" Ezt mondtam nekik: "Uram, te tudod". Mire ő így válaszolt: "Ezek azok, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megmosták ruhájukat, és megfehérítették a Bárány vérében. Ezért vannak az Isten trónusa előtt, és szolgálják őt éjjel és nappal az ő templomában, és a trónuson ülő velük lakik. Nem éheznek és nem szomjaznak többé, sem a nap nem tűz rájuk, sem semmi más hőség, mert a Bárány, aki középen a trónusnál van, legelteti őket, elvezeti őket az élet vizének forrásaihoz, és az Isten letöröl szemükről minden könnyet."

Jel 7,13-17.

NÉZZ FEL!

Ott vannak az Isten trónusa előtt, és szolgálják őt éjjel és nappal az ő templomában, és a trónuson ülő velük lakik. (Jel 7,15)

Péntek este volt, naplemente. A férjemmel befejeztük a terasz építését, amelyre már régóta vágytunk, és nagyon elfáradtunk. Leültünk a teraszra, hogy megünnepeljük erőfeszítéseink látható eredményét, és néztük a ház hátsó részét. "Ugye, még sohasem néztük innen a házunkat?" - kérdeztem. "Nézz csak a ház fölé!" - mondta, a tetőre hajló óriási tölgyfára mutatva.
Úgy építettük a házunkat, hogy ez a 100 éves tölgy az első kertünkben legyen, mert gyönyörű a törzse, ám most más nézőpontból láttuk. Oly sok éven át - gondoltam - annyi bajt és áldást éltünk meg együtt ebben a házban, és sosem vettem észre, hogy ez a fa fentről őrző sátorként borul ránk! Most új perspektívából láttam mindent.
A tölgy szerető Teremtőnkre emlékeztet. Naponta végezzük rutinfeladatainkat munkahelyünkön, családunkban; küzdünk a csalódásainkkal és az élet kihívásaival, megtanulva elfogadni a tragédiákat éppúgy, mint az áldásokat. Közben hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy Isten őrködik felettünk, betakar minket, gondoskodik rólunk, és feltétel nélkül szeret. Ha ezt felismerjük, és dicsőítjük őt mindezért, egészen új látást nyerünk.

Imádság: Drága Istenünk, hadd dicsőítsünk téged mindennel, amit ma teszünk, hogy mások is meglássák dicsőségedet rajtunk keresztül. Ámen.

Ma a körülményeim fölé tekintek, arra, aki szeret bennünket, és gondoskodik mindnyájunkról.
Annette McGhee (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK VIGASZTALÁSRA VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászólások   

#1 Buga Éva 2014-07-27 08:06
Kedves Csendes percek!

Meg köszönöm a sok szépet amit kaptam Önöktől. Örülök, hogy barátnőm segítségével kb három éve rátaláltam erre a lehetőségre.
Sok szeretettel Buga Éva

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek