2014. augusztus 2. szombat

Mi pedig hálával tartozunk az Istennek mindenkor értetek, testvéreim, akiket szeret az Úr, mert kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája és az igazságba vetett hit által. Erre hívott el titeket a mi evangéliumunk által, hogy így részesüljetek a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőségében. Ezért tehát, testvéreim, álljatok szilárdan, és ragaszkodjatok azokhoz a hagyományokhoz, amelyeket akár beszédünkből, akár levelünkből tanultatok. Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és az Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben.

2Thessz 2,13-17.

KIVÁLASZTVA

Jézus mondja: Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket. (Jn 15,16)

11 éves koromban családunk egy másik városba költözött. Legkisebbként nagyon magányosan éreztem magam az új környezetben. Nehéz volt új barátokra szert tenni. Nyáron minden nap a környékbeli fiúk összegyűltek baseballozni. A két legidősebb fiú lett a csapatkapitány, és ők választották ki a csapattagokat. Ahogy ez várható volt, mindig engem választottak utolsónak. De voltak napok, amikor az egyik rangidős fiú hiányzott, ilyenkor a sorban következő, Bobby lett a kapitány. Ő, ki tudja miért, mindig engem választott elsőként, és ezeken a napokon mindig 20 centivel magasabbnak éreztem magam.
Évekkel később egyszer megkérdeztem tőle, hogy miért választott engem elsőnek az idősebb és jobb játékosok helyett. Ő erre így felelt: "Azért, mert mindig mindent beleadtál, akár nyerésre, akár vesztésre álltunk, és látszott rajtad, hogy élvezed a játékot. Boldog voltam, ha egy csapatba kerülhettem veled." Azóta ezt a kis történetet az Istennel való kapcsolatom metaforájaként emlegetem. A körülményeimtől függetlenül megpróbálom örömmel élni az életet, amivel Isten megajándékozott, és megtenni a tőlem telhető legtöbbet érte. Nem tudok csodákat művelni, de örömmel tölt el, ha Istennel egy csapatban lehetek.

Imádság: Köszönjük drága Istenünk, hogy túllátsz a külső megjelenésünkön, és szíveinket vizsgálod. Ámen.

Képességeinktől és alkatunktól függetlenül, Isten mindig minket fog választani.
Mark Anderson (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÖSSÉGÜNKBE ÚJONNAN ÉRKEZETTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek