2014. augusztus 4. hétfő

Jézus mondja: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,28-30.

ENYHÍTS A TERHEKEN

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Mint annyi sok korombeli, én is idős szülőt gondozok. Édesanyámért kizárólag én viselem a felelősséget, mivel bátyám a városon kívül lakik. Keményen dolgozom, hogy gondoskodni tudjak róla, és hogy mindene meglegyen. A helyzetet még az is bonyolítja, hogy anyával soha sem volt valami fényes a viszonyunk, de tudom, hogy a róla való gondoskodás helyénvaló. Azzal szeretném megbecsülni, hogy minden tőlem telhetőt megteszek érte, de legtöbbször túlnőnek rajtam a feladatok. A családom többi tagjáról is gondoskodnom kell. Az egészségemmel és az önbecsülésemmel is vannak gondok. Ha feladataimat számba veszem, azt sem tudom, hol fogjak neki. Kezdjem a munkát idehaza? Menjek anyához, és az eladás előtt álló házát tegyem rendbe? Vagy töltsek egy kis időt pihenésképpen csendben az Úrral, tudva, hogy majd ő megmutatja, mi lesz a legjobb anyának és nekem? Mikor elfáradok és pihenésre van szükségem, mindig a Mt 11,28-hoz térek vissza.
Hálás vagyok Istennek, hogy kész megvigasztalni, és biztosít, hogy helyesen cselekszem. Lehet, hogy a világ azt mondja: Miért nem teszel többet? Isten tudomásomra hozza, ha a tőlem telhető legtöbbet megteszem, az elég. Vigasztaló szeretetében pihenek meg, amikor a törődés anyával már kezd sok lenni.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy velünk vagy, és vigasztalást és megnyugvást adsz a megfáradtaknak. Ámen.

A megnyugvás csak egy imádságnyira van.
Susie Hoffmann (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐS SZÜLEIKET GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek