2014. augusztus 8. péntek

Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt a tanítványokhoz Jézus: "Menjünk át a túlsó partra." Miután tehát elbocsátották a sokaságot, magukkal vitték őt, úgy, ahogy éppen a hajóban volt; de más hajók is voltak a nyomában. Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: "Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?" Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: "Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"

Mk 4,35-41.

ALUDNI, AMIKOR MUNKA VAN?

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jak 1,12)

A menedékszállón, egy déli istentiszteleten az igehirdető újfajta megközelítést javasolt a történethez, melyben Jézus lecsendesíti a vihart (Mk 4,35-41). Általában a 41. versre támaszkodva bizonyítjuk Jézus istenségét: "Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?" Most viszont a 38. versnél időztünk el, amikor a tanítványok alva találják Jézust, felébresztik, és azt kérdezik: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?"
Mindannyian azonosulni tudunk a tanítványok csalódottságával. "Jézus, te, aki lecsendesítetted a vihart, 5000 embernek enni adtál, halottat támasztottál fel; hol voltál ma, amikor 15.000 gyermek éhen halt? Hol voltál, amikor hónapokig könyörögtem munkáért, és minden ajtó bezárult előttem? Jézus, ébredj! Nem törődsz azzal, hogy elveszünk?"
Mielőtt elkezdenénk kétségbe vonni, amit nem tudunk megérteni, emlékeztethetjük magunkat, hogy Jézus meghalt értünk a kereszten. Ő tudja, hogy "az egész teremtett világ együtt sóhajtozik" a megváltás után. (Róm 8,22) Még akkor is, ha annyira meg vagyunk törve, hogy már a szavak sem jönnek, a Szentlélek hallja az imáinkat, és közbenjár értünk Istennél. (Róm 8,26)

Imádság: Minden jó és tökéletes ajándék forrása, segíts nekünk! Gyógyítsd meg hitetlenségünket!

Jézus az irántunk való szeretetét az ő halálában és feltámadásában mutatta meg.
Dan Nelson (Észak- Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI LELKI VÁLSÁGBAN VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek