2014. augusztus 9. szombat

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt." Fülöp így szólt hozzá: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!" Jézus erre ezt mondta: "Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát? Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya pedig bennem lakozva viszi végbe az ő cselekedeteit."

Jn 14,1-10.

ÚT AZ ÖRÖK ÉLETHEZ

Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14,6)

Késve rohantam egy találkozóra, amikor úgy döntöttem, taxit hívok. A telefonban a sofőr biztosított róla, tudja, hol kell felvennie, és nem figyelt útbaigazításomra. Hamarosan visszahívott azzal, hogy elvesztette az utat. Akkor már eléggé aggódva mondtam el neki újra, merre kell haladnia, egy közismert egyetemet adva meg viszonyítási pontnak. Újfent megerősítette, ismeri a helyet, és hamarosan ott lesz értem. Azonban másodjára is eltévedt.
Néhány hasonló beszélgetés után végül megérkezett. Az útjelzők, melyeket megadtam tartózkodási helyemhez, teljesen világosak voltak, de a taxisofőr képtelen volt helyesen követni bármelyiket.
Visszagondolva az esetre, ráébredtem, hogy lelki életünket illetően nagyon hasonlítunk arra a sofőrre. Akárcsak Tamás és Fülöp, saját tudásunkra támaszkodunk, ha nem ismerjük az utat. Van Bibliánk, Isten élő igéje, hogy az életben minden körülmények között átvezessen bennünket, azonban gyakran csak akkor követjük útmutatását, ha már elvétettük az utat. Isten kegyelmével kereshetjük az útmutatást, és jó kapcsolatban lehetünk Jézussal.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük folytonos szeretetedet, hogy akkor is gondot viselsz rólunk, amikor nem figyelünk rád. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

A Biblia az életünk útmutatója.
Philip Polo (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK A TAXISOFŐRÖKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek