2014. augusztus 13. szerda

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

BÁNATBÓL ÖRÖMBE

Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket jó cselekedetben és beszédben. (2Thessz 2,16-17)

Elmentem ma a plázába, mert csüggedtnek éreztem magam, és szükségem volt egy kis kikapcsolódásra. Ahogy a tömegben sétáltam, találkoztam egy gyülekezeti házaspárral, és megálltam velük beszélgetni.
Rövid időn belül aggódva meséltek egy családtagjukról, akinek nincs kapcsolata Istennel. Ahogy hallgattam őket, rájöttem, hogyha Isten családjához tartozunk, szabadon megoszthatjuk egymással gondjainkat. Az eset, amiről beszéltek, ránehezedett a szívükre. Annyira együtt éreztem velük, hogy el is feledkeztem a saját szomorúságomról. Nemsokára azzal szembesültem, hogy én bátorítom őket, és miközben ezt tettem, a saját terheim könnyebbé váltak.
Mire elköszöntünk, mindannyian mosolyogtunk. Kezet ráztunk, és elváltunk. Isten építő gondolatokat, bátorító szavakat adott nekünk, és szeretetet, amit megoszthattunk egymással. Így könnyített terheinken.

Imádság: Urunk, köszönjük Krisztusban testvéreinket, akik osztoznak terheinken és szeretettel fordulnak felénk. Ámen.

Kérjük Istent, hogy beszéljen és cselekedjen rajtunk keresztül. Ez másoknak is bátorítást jelent.
Mary Haskett (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT NAGYON NYOMASZT A BÁNATA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek