2014. augusztus 17. vasárnap

Megszólalt tehát Jézus, és ezeket mondta nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek: a Fiú önmagától semmit sem tehet, csak ha látja, hogy mit tesz az Atya; mert amit ő tesz, azt teszi a Fiú is, hozzá hasonló módon. Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amit ő tesz. Sőt még nagyobb feladatokat is fog rábízni, hogy ti csodálkozzatok. Mert ahogy az Atya feltámasztja a halottakat, és életre kelti őket, úgy a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. Az Atya nem is ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta át, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tisztelik. Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát sem, aki őt elküldte. Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe."

Jn 5,19-24.

JELEN IDŐ

Jézus mondja: Aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe. (Jn 5,24)

A közelmúltban feleségemmel egy személyi pénzügyekről szóló tanfolyamon vettünk részt, hogy felkészüljünk a mintegy tíz év múlva kezdődő nyugdíjas éveinkre. Az első órák tananyaga volt, hogy áldozatot kell hoznunk a jelenben egy jobb jövőért. Azután pedig éppen az orvoshoz mentem, aki azt javasolta, kezdjek el diétázni, hogy lefogyjak. Az üzenet ugyanaz volt: fel kell áldozni a kényelmet most egy jobb jövőért.
Egyesek úgy vélik, a keresztyén élet lenne a harmadik példa arra, hogy áldozatot kell hozni a jelenben egy jobb jövőért. Én viszont azt hiszem, a Szentírás más nézőpontot tár elénk. Ebben az igeszakaszban Jézus azt mondja nekünk, hogy az örök élet és az átmenetel a halálból az életbe jelen idejű realitás. Amikor hiszünk Krisztusban és követjük őt, már örök életünk van, nem kell a távoli jövőben várni rá.
A bővelkedő élet, amit Jézus felkínál (Jn 10,10) nem olyasvalami, amire várnunk kell, míg a fizikai halálunk után megkapjuk. Már most itt van, jelen időben.

Imádság: Urunk Jézus Krisztus, köszönjük a bővelkedő, örök életet, amit már most nekünk ajándékoztál. Ámen.

Amikor hiszünk Krisztusban, és követjük őt, megnyerjük az örök életet.
Michael Macdonald (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A PÉNZÜGYI TERVEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek