2014. augusztus 18. hétfő

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.
Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót.
Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik.

Ézs 61,1-3.

MEGÚJULT SZEMMEL LÁTNI

Jézus ezt olvasta fel: "Az Úr Lelke... azért küldött el, hogy hirdessem a vakoknak szemük megnyílását." (Lk 4,18)

Egyik tavasszal elhatároztam, hogy meglátogatom a nővéremet Dél-Afrika nyugati partján, és megnézem a vadvirágok híres látványát. Kora hajnalban nővéremmel egyenesen a felkelő nappal szemben haladtunk. Kíváncsian körülnéztem, de lelombozott a látvány: a vidék fakó, szürkés-zöldbe öltözött. A legszebb virágok ott vannak előttünk - mondta a nővérem csillogó szemekkel. Bámultam előre, de nem láttam semmit. Aztán a nővérem kicsit tovább hajtott, és 180 fokos fordulatot tett. A látványtól szinte elakadt a lélegzetem. Narancssárga, fehér és sárga százszorszépek káprázatos virágszőnyege tárult elénk.
Itt voltak egész idő alatt - magyarázta nővérem. A százszorszépek igazi "napra-forgók." Éjjelente, illetve borús időben összezáródnak, de amikor a nap kisüt, felé fordítják arcukat. Idefelé csak a fakó alsó részüket láthattuk. Olyan volt, mintha vak lettem volna, és újra látnék.
Eszembe jutott, hogy Jézus azért jött, hogy megnyissa a vakok szemeit. Sokszor csak az élet sötét oldalát látjuk. Jézushoz kell jönnünk, és engednünk, hogy 180 fokos fordulatot adjon irányultságunknak. Ekkor hamu helyett fejdíszt ad nekünk, és gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket (Ézs 61,3).

Imádság: Urunk, nyisd meg szemeinket, hogy lássuk teremtésed szépségét és csodálatos szeretetedet irántunk. Ámen.

Isten dicsősége nyilvánvaló a természet szépségében.
Gerald McCann (Fokváros, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A TESTVÉREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek