2014. augusztus 20. szerda

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,18-21.

NEMZEDÉKRŐL NEMZEDÉKRE

Uram, kegyelmes tetteidről éneklek örökké, nemzedékről nemzedékre hirdetem hűségedet. (Zsolt 89,2)

Nemzedékről nemzedékre örökítjük a kedvező és kedvezőtlen családi vonásokat. Ahogy egyre tapasztaltabbak leszünk, elmondjuk a fiatalabb generációnak a hibáinkat, és úgy próbálunk viselkedni, hogy azt ők is kövessék majd.
Nemrégiben megérkezett családunk negyedik generációja, egy egészséges kislány alakjában. Mint a legidősebb nemzedék tagja elgondolkodtam családunk lelki és hitbeli egészségén. Bár sok családtagunk szenvedett aggodalomtól és depressziótól, megmutatták hitüket és erejüket abban, hogy sikeresen leküzdötték ezeket a megpróbáltatásokat, Isten segítségét keresve a lelkigondozás során. Az Istenbe vetett hit családi vonás volt nemzedékeken át, és most bevezetjük ebbe a legifjabbat is.
Nehéz látni, amikor egy családtagunk megismétli a múlt hibáit. De abban a hitben és reményben élünk, amit az elődeinktől tanultunk, akik úgymond "kovászt" tettek belénk, amely lassan megérleli az egészségesebb lelki életet. Az Isten iránti hűség, a tapasztalataink átadása, és az egészséges viselkedés bemutatása által lassan felismerjük, hogy Isten újat cselekszik (Ézs 43,19) a családunkban.

Imádság: Drága Urunk! Köszönjük, hogy benned bízhatunk nemzedékről nemzedékre. Ámen.

Mit tanítok Istenről a következő generációnak?
Cynthia Piazza (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDI LELKIGONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek