2014. augusztus 28. csütörtök

Ne legyetek restek, hanem kövessétek azokat, akik hit és türelem által öröklik az ígéreteket. Amikor az Isten Ábrahámnak ígéretet tett, mivel nem esküdhetett nagyobbra, önmagára esküdött, és így szólt: "Bizony, gazdagon megáldalak, és nagyon megsokasítalak." És így, miután türelemmel várt, beteljesült az ígéret. Mert az emberek önmaguknál nagyobbra esküsznek, és náluk minden ellenvetésnek véget vet, és mindent megerősít az eskü. Ezért tehát az Isten, mivel még teljesebben akarta megmutatni az ígéret örököseinek, hogy elhatározása változhatatlan, esküvel vállalt kezességet. Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe. Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé, ahova elsőként bement értünk Jézus, aki Melkisédek rendje szerint főpap lett örökké.

Zsid 6,12-20.

MINDIG UGYANAZ

Minden jó adomány a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)

Feleségem, Holly, meg akarta lepni lányunkat, Jessie-t az óvodában, ebédnél. Miután befejezték az evést, azt javasolta, játsszanak "telefonost", ami abból áll, hogy egy láncban, az első ember a második fülébe súg egy mondatot, amit ő továbbsúg a harmadiknak, és így tovább. Teszik ezt mindaddig, míg a lánc utolsó tagjához ér az üzenet, aki ezt hangosan elmondja, ami rendszerint teljesen más, mint az eredeti mondat.
Jessie kezdte a sort, azt súgta: "Isten mindig ugyanaz." Körbement az üzenet több kisóvodáson keresztül, míg az utolsó bemondta az üzenetet: "Isten mindig ugyanaz." Nem változott az eredeti mondat semmit.
Jak 1,17 arról beszél, hogy Isten változhatatlan, örök. 4Móz 23,19 is Isten hűségéről szól: "Nem ember az Isten, hogy hazudnék, hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e valamit, amit nem teljesít?" Bízhatunk Istenben és számíthatunk rá. Több ezer éven keresztül ígérte a Messiás eljöttét, és ez az ígéret beteljesedett Jézus életével, halálával, és feltámadásával. Milyen drága volt ez a biztos ígéret!

Imádság: Drága Urunk, egy állandóan változó világban emlékeztess arra, hogy te szavahihető vagy, és hogy ígéreteid soha nem változnak. Jézus nevében. Ámen.

Istenben mindig bízhatunk és hihetünk.
Larry Crockett (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KÉTELKEDIK ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek