2014. szeptember 1. hétfő

"Ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas."
"Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik. Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek."

Lk 6,33-38.

UTAZÓ, PÉNZTELEN, ÉHES

Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? (Mt 25,37)

Egy forró nyári napon, miközben a piros jelzőlámpánál várakoztunk, észrevettünk egy előttünk ácsorgó fiatalembert, aki egy táblát tartott maga elé: "Utazó, pénztelen, éhes". Nem álltunk meg, hogy segítsünk rajta. Mialatt aztán továbbhajtottunk, vitatkoztunk, hogy visszaforduljunk-e. Végül eldöntöttük, hogy veszünk neki némi élelmet és üdítőt. Visszamentem tehát az útkereszteződéshez egy szatyor élelemmel és néhány dollárral, hogy átadjam neki. Ahogy közeledtem, megláttam a fiatalember összevissza tetovált arcát. Elképzeltem, hogy talán ez a látvány is gátolhatta az embereket a rajta való segítésben. Mi örültünk, hogy megálltunk, és segítettünk.
Jézus az evangéliumokban sok helyen elmondja, hogy segítsünk másoknak, akikkel összetalálkozunk az élet országútján. Így hitünk cselekvővé válik. Bátorít, hogy viszonzást nem várva adjunk, és úgy szeressük embertársunkat, mint magunkat. Ha együttérzést mutatunk a tőlünk kevésbé szerencsések felé, a bennünk lakozó Jézus Krisztust jelenítjük meg.

Imádság: Atyánk, segíts, azzal megmutatnunk hálánkat irántad, hogy segítünk a szükségben lévőknek. Ámen.

A cselekvő hit azt jelenti, hogy nem megyek el a szükségben lévő mellett.
James C. Seymour (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek