2014. szeptember 6. szombat

A lelki ajándékokra nézve pedig, testvéreim, nem szeretném, ha tudatlanok lennétek. Tudjátok, hogy amikor pogányok voltatok, ellenállhatatlanul vitt és sodort valami benneteket a néma bálványokhoz. Ezért tudtotokra adom, hogy senki sem mondja: "Jézus átkozott", aki Isten Lelke által szól; és senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által. A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,1-11.

TÖRÖTT, KARCOS, DE HASZNÁLHATÓ

A nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak. (Róm 12,6)

Tegnap olvastam egy áhítatot a Csendes Percekben egy buszról, melyet "Különjáratnak" neveztek, és amellyel a falusiakat hordták a gyülekezetbe Hondurasban. Jóllehet a busznak törött volt a szélvédője, és számos orvosolhatatlan műszaki hibája volt, fontos cél érdekében használták.
Eszembe jutott néhány ismerősöm, akik messze nem tökéletesek. Joel, a vak zongorista, aki felrázza az embereket csodálatos muzsikájával; az asszony, akit sokan furának tartanak, de idejét a másokért való imának szenteli; a Down-kóros fiú, aki felismeri, ha valaki szenved, és ilyenkor megöleli, bár a szavai nehezen érthetőek.
Egyikünk sem tökéletes. De ahogy Isten használni tudja a megviselt autóbuszt, és azokat, akik emberi mérték szerint furcsák, vagy sérültek, úgy minket is használni tud az isteni célokra. Kicsorbult bögrék, törött buszok, lelki vagy fizikai sérült emberek - Isten mindnyájunkat egy különleges szolgálatra hív el ebben a világban.

Imádság: Vezess minket Urunk, hogy felismerjük küldetésünket. Hadd lássuk szolgálati lehetőségeinket, azokkal az adottságokkal, amikkel rendelkezünk. Ámen.

Ahol mi csak tökéletlenséget látunk, Isten látja a tökéletest.
Phyllis S. Church (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK LEGYŐZIK SÉRÜLTSÉGÜKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek