2014. szeptember 8. hétfő

A testvéri szeretet legyen maradandó. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok; a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok.

Zsid 13,1-3.

AZ IDEGENEK FOGADÁSA

Jézus mondta: Jövevény voltam, és befogadtatok. (Mt 25,35)

A vasárnapi istentiszteleteken a feleségemmel együtt mi szoktuk köszönteni az érkezőket, különösen figyelve a látogatókra. Emlékezve arra, amit Jézus mondott az idegenek és jövevények szíves fogadtatásáról, minden látogatót úgy köszöntünk, mintha Krisztust üdvözölnénk. A gyülekezetünkben sokan különösen törekszenek arra, hogy vendégszeretetet gyakoroljanak a látogatók felé. Egy férfi, aki néhány éve jött közénk, és most már a tagunk, mondta: "Azon az első látogatáson, a bejárathoz lépve összeszorult a torkom. Azt kérdeztem magamban, vajon befogadnak-e?". Már évek óta nem járt templomba, mivel a mássága miatti elutasítás keserűsége benne maradt. "Az az első vasárnap csodálatos volt. Sokan barátságosan köszöntöttek. Amikor kiléptem a templomból, belső békességet éreztem, mintha hosszú távollét után hazaérkeztem volna."
Mi, akik régóta egy gyülekezethez tartozunk, elfelejtjük, milyen ijesztő érzés lehet idegenként belépni valahova. Azt is gyakran elfelejthetjük, milyen nagy hangsúlyt helyez Isten a vendégszeretetre. Viszonylag könnyű üdvözölni az idegeneket a gyülekezetben. A nagyobb kihívás az, hogy nyitott szívvel és szeretettel legyünk azok felé, akikkel naponta találkozunk.

Imádság: Drága Urunk, segíts mindenkire a te szereteteddel tekinteni, és szeretettel cselekedni. Ámen.

Az idegenek befogadása ajtót nyit Jézus fogadására.
Hugh Lake (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETEK KÖSZÖNTŐ-FOGADÓ SZOLGÁLATÁT VÉGZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek