2014. szeptember 9. kedd

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,7-12.

AZ ARANYSZABÁLY

Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük. (Mt 7,12)

A katalógus-áruház ügyfélszolgálatos kisasszonya erős akcentussal szólt a telefonba. Izgatottnak és bizonytalannak tűnt, amint az adataimat kérdezte - név, lakcím, számlázási információk. Aztán egy időre tartanom kellett a vonalat, anélkül, hogy figyelmeztetett volna előtte erre. Egyre jobban bosszantott, és amikor sokadszorra kérte, hogy ismételjem meg a rendelésem adatait, elvesztettem a türelmemet. Azt mondtam, törölje a megrendelésem, és megszakítottam a vonalat, (gondolván, hogy később újra hívom a céget, és egy hozzáértőbb ügyintézőt kapok). Azután egy gondolat mellbevágott: Akár egy új bevándorló is lehetett, akinek ez volt az első munkanapja. Talán, ha türelmesebb lettem volna, adhattam volna neki egy kis önbizalmat, és segíthettem volna megtanulni idegeskedés nélkül végeznie a munkáját.
Majd eszembe jutott, mit mondott Jézus: mit tehetünk akárcsak eggyel is a legkisebb atyjafiai közül (Mt 25,31-40). Mi lett volna, ha Jézus van a vonal végén, és így viselkedek vele?
Késő volt jóvátenni a hibámat, hiszen lehetetlen újra ugyanazt az ügyintézőt telefonvégre kapni. Annyit tehettem, hogy kértem Isten bocsánatát érzéketlenségem miatt, hogy a jövőben ne felejtsek el másokat Isten családjának tagjaként kezelni.

Imádság: Urunk, segíts kedvesen bánnunk másokkal, hiszen amit a legkisebbekkel teszünk, azt veled tesszük. Ámen.

Kinek van ma szüksége a türelmemre?
Charles Levy (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A VEVŐSZOLGÁLATOS ÜGYINTÉZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek