2014. szeptember 19. péntek

Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a bűnösen fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot!
Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény bujdosókat, ha mezítelent látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől!
Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az ÚR dicsősége lesz mögötted.
Ha segítségül hívod az URat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul,
ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény.
Az ÚR vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged. Csontjaidat megerősíti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.
Fölépítik fiaid az ősi romokat, falat emelsz a régiek által lerakott alapokra; a rések befalazójának neveznek, aki romokat tesz újra lakhatóvá.

Ézs 58,6-12.

A BÖJTÖLÉS SZOLGÁLATA

Az Úr vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged. Csontjaidat megerősíti. (Ézs 58,11)

Floridai börtönbüntetésem letöltése alatt kezdtem el értékelni a böjtölés lelki gyakorlatát. Egy szolgálat lett ez a számomra. Mindig megkérdezem a Szentlelket: "Ma kinek kellene adnom az ennivalómat?" Sokszor a Lélek meghökkent, amikor olyan emberekhez vezet, akik nem keresztyének. Vagy máskor olyanokhoz, akikkel egyáltalán nem foglalkozok. Először úgy tűnik, félreértem, kinek kell adnom az ételt. Csak akkor értem meg a Lélek vezetését, amikor az illető tekintetét megpillantom, amint átnyújtom neki a tálcát, és azt mondom: "Isten áldjon meg!" Tudják, az itteni fickók nincsenek hozzászokva a kedvességhez. Hálás vagyok Istennek, hogy engem használ arra, hogy ebből mutassak nekik valamennyit.

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy egészen váratlan módon fejezhetjük ki kedvességünket. Vezess minket, hogy úgy törődhessünk egymással, ahogy te tetted. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Isten Lelke munkálkodik még a börtönfalak közt is.
Lance Ek (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBEN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek