2014. szeptember 22. hétfő

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

Jn 15,1-7.

A MUSKÁTLI

Az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 6,23)

Néhány hónapja kaptam egy muskátlit négy óriási pirosas-narancsos színű virágfürttel. Idővel elhervadtak. Hetekig csupán egy zöld levelű növényem volt. Csalódtam, mert nem voltak virágai. Aztán arra gondoltam, teszek egy kis tápoldatot a vízbe. Nemsokára megláttam egy rövid száracskát bimbókkal, majd néhány nap múlva még kettőt. Néhány héten belül 10 fürt bimbó volt a 15 centi hosszú szárakon! Milyen gyönyörű látványt nyújtott, mikor mind teljesen kinyílt!
Aztán rájöttem, az életünk is lehet ehhez hasonló. Ha követjük Jézus tanításait és gyakoroljuk azokat, olyan képességekre teszünk szert, melyek új dimenziókat nyitnak meg az életünkben. Ez Isten ajándéka egy sokkal bővelkedőbb és teljesebb élethez, mint amelyet valaha el tudnánk képzelni.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy Jézusban önmagadat adtad nekünk. Milyen csodálatos ajándék, hogy Jézus által teljesnek tudhatjuk életünket és azt az utat, amely hozzád vezet! Ámen.

Isten hasonlatosságára teremtettünk, a belső lelki fejlődés képességével.
Margaret Tansley (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM ISMERIK A BIBLIÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek