2014. szeptember 23. kedd

Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele.
Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta.
Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.
Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az ÚR őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.
Amikor kínozták, alázatos maradt, száját sem nyitotta ki. Mint a bárány, ha vágóhídra viszik, vagy mint a juh, mely némán tűri, hogy nyírják, ő sem nyitotta ki száját.
Fogság és ítélet nélkül hurcolták el, de kortársai közül ki törődött azzal, hogy amikor kiirtják a földön élők közül, népe vétke miatt éri a büntetés?!
A bűnösök közt adtak sírt neki, a gazdagok közé jutott halála után, bár nem követett el gonoszságot, és nem beszélt álnokul.

Ézs 53,3-9.

KRISZTUS SZENVEDÉSE

Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. (Ézs 53,3)

Albert magatehetetlenül feküdt kórházi ágyán. A korábban energikus, 50 éves üzlettulajdonos és városi vezető most élete egyik legnagyobb kihívásával nézett szembe. Egy évvel korábban orvosai közölték vele, hogy gyógyíthatatlan rákbetegsége van. Sok kezelésen esett át, aminek következtében gyakran gyenge és munkára képtelen volt. A nagy szenvedések és anyagi veszteségek ellenére Albert sohasem panaszkodott. Sőt, valahányszor meglátogattam, sikerült mosolyognia, miközben Isten jóságáról és kegyelméről beszélt.
Lehet, hogy sohasem kell átélnünk olyan komoly betegséget, mint Alberté, de mindannyian találkozunk nehéz helyzetekkel egy bizonyos ponton. Albert példája megmutatta nekem, hogy keresztyénként vigaszra lelhetünk abban a tudatban, hogy Krisztus megérti szenvedéseinket, hiszen míg e Földön élt, sok megaláztatást, üldöztetést és fájdalmat kellett átélnie.
Krisztus ma osztozik fájdalmunkban, és arra hív minket, hogy biztonsággal megpihenjünk karjaiban.

Imádság: Drága Atyánk, erősíts és vigasztalj minket szenvedéseink idején! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten megvigasztal minket szenvedéseinkben.
James C. Hendrix (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek