2014. október 1. szerda

Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,6-10.

ERŐ AZ ERŐTLENSÉGBEN

Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

"Jobb is ez így." Meglepődve hallottam Abe barátom szavait, akit nem sokkal korábban egy végzetes kimenetelű betegséggel diagnosztizáltak. Első reakciója persze neki is az elkeseredés volt. De miután megharcolta, és életét Isten kezébe letette, képes volt kijelenteni, "jobb ez így." Bár barátom nem örült a betegségének, mégis hálás volt, hogy minden nap eszébe juthat, milyen törékeny az emberi élet, és milyen nagy szükségünk van Isten kegyelmére és gondoskodására.
Pál is hasonlóról beszél, mikor a testében hordozott tövist említi. Bármi volt is ez, úgy gondolta, hogy Isten felé való szolgálatában akadályt jelent, és azért imádkozott, hogy múljon el testéből a tövis. De az Úr válasza csak ennyi volt: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Végül Pál belátta, hogy bizonyos tekintetben "jobb is ez így." Isten hatalma sokkal erőteljesebben megnyilvánul, mikor felismerjük gyengeségünket és kiszolgáltatottságunkat.
Közel 45 év telt el azóta, hogy Abe barátom tudomásunkra hozta ezt a torokszorító hírt. Abe az idén tölti be 90. életévét. Isten kegyelme és szeretete megtartotta testben és lélekben.

Imádság: Köszönjük Urunk azt a számos esetet, amikor emberi gyengeségünk által felszínre kerülhetett életünkben a te hatalmas erőd. Ámen.

Isten ereje és kegyelme ragyog a sötétben.
Verner Friesen (Saskatchewan, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A HALÁLOS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek