2014. október 7. kedd

Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Ikernek hívtak, éppen nem volt velük, amikor megjelent Jézus. A többi tanítvány így szólt hozzá: "Láttuk az Urat." Ő azonban ezt mondta nekik: "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem." Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!" Azután így szólt Tamáshoz: "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő." Tamás pedig így felelt: "Én Uram, és én Istenem!" Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."

Jn 20,24-29.

HITBEN ÉS NEM LÁTÁSBAN

Bizony, itt van Isten, a mi Istenünk örökkön örökké, ő vezet minket mindhalálig. (Zsolt 48,15)

Ahogyan "hitetlen" Tamásnak a fenti igeszakaszban, úgy nekem is sokszor megfogyatkozik a hitem, ha nem kapok azonnal választ az imáimra. Azt, hogy milyen a valódi hit, egy olyan nőtől tanultam meg, aki elvesztette a látását. A vakok iskolájába került, hogy megtanuljon boldogulni a mindennapi életben. Az egyik gyakorlat során vadvízi evezésre vitték a diákokat. Egy kicsi, felfújható csónakkal ereszkedtek le a folyón, sziklák között, miközben vadul csapkodtak a hullámok. Elképzeltem, milyen félelmetes lehetett a hangos morajlás, miközben a csónak himbálódzik, a víz felcsap, és nem látod, mi van előtted.
Megkérdeztem tőle, hogy mert megtenni olyasmit, amitől a legtöbb látó ember is megijedne. "Bíztam a vezetőben" - mondta. "Figyeltem, mit mond, eveztem, amikor azt mondta; és a csónak közepére ugrottam, mikor szólt, hogy \'ugorj\'. Elhittem, hogy tudja, merre megyünk, és végig tud vinni."
Ez az asszony tudta, merre akar menni, hitt a vezetőjének, és tökéletesen megbízott minden utasításában. Ugyanígy Jézus is azt várja, hogy ne csak arra figyeljünk, amit látunk, hanem hallgassunk Isten Igéjére, és arra, amit a Szentlélek súg a szívünkben. Tudjuk, hogy lesznek olyan helyzetek, melyek félelemmel töltenek el, de Isten keresztül fog vezetni rajtuk.

Imádság: Istenünk, add nekünk a hit látását, és emlékeztess, hogy te tisztán látod a jövőnket. Ámen.

Bár mi nem látjuk a jövőt, Isten végig tud vezetni az úton.
James H. Ball (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A VADVIZI EVEZŐSÖK VEZETŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek