2014. október 11. szombat

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

EGYÜTTÉRZÉST ÁRASZTANI

Szállíts élelmet a tengeren, mert idő múltával visszanyered azt! (Préd 11,1)

Egyszer, még gyerekkoromban, nem választottak be a csapatba. A csapatkapitány, akinek az volt a dolga, hogy kiválassza az utolsó játékost, visszautasított. Nagyon bántott. Igazán fájt. De Cheryl, egy lány a másik csapatból azt mondta: "Gyere Jennifer! Lehetsz a mi csapatunkban."
Húsz évvel a történtek után, egyszer bementem egy étterembe, és ott volt Cheryl. Az évek során sokszor gondoltam rá, és arra, mit tett értem azon a napon. Bevett a csapatba. Azt mondta, elég jó vagyok. Mikor megláttam, elárasztottak az érzelmek, alig bírtam megszólalni. Megköszöntem, hogy kedves volt velem az iskolában. Emlékezett az arcomra, de a nevemre nem, és arra a bizonyos napra sem az iskolaudvaron. De rendben volt ez így. Én nem felejtettem el, és az ő együttérzése sokat jelentett nekem.
A Prédikátor azt mondja, a jóindulatot visszakaphatjuk. Még az apró jótettek is nagy változást okozhatnak mások életében. Az együttérzésünk az a kenyér, amit megosztunk, és egy nap talán azok, akik valamikor ettek belőle, visszatérnek és elmondják nekünk, hogy változást vittünk az életükbe. Jóindulatból fakadó cselekedeteinkkel elhozhatjuk Isten szeretetét másoknak.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy legyünk kedvesek, és észrevegyük, ha valakinek szüksége van a segítségünkre! Ámen.

...legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak... (Ef 4,32)
Jennifer A. Johnson (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET KIREKESZTENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek