2014. október 14. kedd

Az ÚR pedig azt mondta Mózesnek: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam kiáltozásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. Le is szállok, hogy kimentsem őket Egyiptom hatalmából és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és jebúszi nép helyére. Bizony, eljutott hozzám Izráel fiainak segélykiáltása; látom is, hogy mennyire sanyargatják őket az egyiptomiak. Most azért menj! Elküldelek a fáraóhoz, vezesd ki népemet, Izráel fiait Egyiptomból! Mózes azt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek, és kihozzam Izráel fiait Egyiptomból? De Isten azt mondta: Bizony, én veled leszek. Ez lesz annak a jele, hogy én küldelek: Amikor kivezeted a népet Egyiptomból, ennél a hegynél fogjátok tisztelni az Istent. De Mózes azt felelte Istennek: Ha majd elmegyek Izráel fiaihoz, és azt mondom nekik: a ti atyáitok Istene küldött engem hozzátok, és ők megkérdezik tőlem, hogy mi a neve, akkor mit mondjak nekik? Isten ezt felelte Mózesnek: Vagyok, aki vagyok. Majd azt mondta: Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok. Még ezt is mondta Isten Mózesnek: Így szólj Izráel fiaihoz: Az ÚR, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene küldött engem hozzátok. Ez az én nevem mindörökre, és így szólítsatok meg engem nemzedékről nemzedékre!

2Móz 3,7-15.

VISSZATÉRÉS EGYIPTOMBA

Isten ezt mondta Mózesnek: "Bizony, én veled leszek." (2Móz 3,12)

"Újra itt vagyok" - gondoltam magamban, amint végighajtottam szülővárosomon. Egy hónapon belül negyedszer jártam be autóval a jól ismert utcákat, hogy nagymamámról gondoskodjam. Megsérült, és segítségre volt szüksége. Szerettem volna mellette lenni, de olyan régi emlékeket hozott felszínre az ottlétem, amiket nem akartam. Még imádságban is ezt kérdeztem: Uram, muszáj visszamennem oda? Ez túl fájdalmas nekem.
Néhány héttel később az Úr a 2Móz 3,7-15-re terelte figyelmemet. Mózes megölt egy férfit Egyiptomban. Elmenekült egy másik országba, ahol néhány évvel később találkozott Istennel egy égő csipkebokor képében. Isten pedig visszaküldte őt Egyiptomba, hogy kivezesse népét, az izraelitákat a szolgaságból. Mózes nem akart menni, és ezt mondta Istennek: "Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek?" De Isten azt mondta: "Bizony, én veled leszek."
E szavak mélyen lelkembe íródtak: "Bizony, én veled leszek." Bizonyossá tettek, hogy Isten velem lesz, és megadja az erőt, hogy kitartsak. Isten segítségével fel tudtam dolgozni a fájdalmat, és vissza tudtam térni az "én Egyiptomomba".

Imádság: Hűséges Istenünk! Köszönjük, hogy velünk vagy a nehézség idején. Adj bölcsességet, hogy kérjük segítségedet és bátorításodat, és kövessük rendelésedet! Ámen.

Az Úr velünk lesz a nehéz időszakokban.
Cindy Ryan (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI FÁJDALMAS EMLÉKEKKEL KÜZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek