2014. október 19. vasárnap

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,28-30.

ERŐFORRÁSUNK

Egymás terhét hordozzátok! (Gal 6,2)

Szégyelltem magam krónikus betegségem miatt. Úgy tettem, mintha minden rendben lenne, még azokon a napokon is, amikor mozdulni sem bírtam, és nyilvánvaló volt, hogy valami borzalmas baj van. Féltem bevallani, hogy segítségre van szükségem, vagy elárulni, hogy tehetetlen vagyok.
Egyik nap, amikor már elviselhetetlenül rám nehezedett, hogy újra kifogást keressek, elkezdtem másoknak is beszélni betegségemről. Bár felszabadultnak éreztem magam, attól féltem, hogy visszautasítanak vagy megkritizálnak. Ehelyett valami csodálatos dolog történt. Összetörtségemről, nyomorúságomról és erőtlenségemről szóló bizonyságtételem hatására a többiek is felfedték saját problémáikat. Amikor megosztottam velük terheimet, együtt érzően válaszoltak és segítettek meglátnom Isten kegyelmének, erejének, szeretetének és irgalmának bizonyítékát az életemben.
Rájöttem, hogy a nehézségeimet érintő őszinteségem másoknak bátorítást adott saját gondjaikban. És ahogy elmondták, hogy Isten hogyan segített nekik, hitem és reménységem megerősödött. Bármin megyünk keresztül, ha elmondjuk másoknak, hogyan segített és bátorított bennünket Isten, ez áldássá válik majd életükben.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, segíts úgy látnunk nehéz helyzetünket, mint amin dicsőséged sugárzik át. Ámen.

Törékenységünk megosztása erősítheti hitünket.
Dorothea M. Love (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek