2014. október 30. csütörtök

Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. Sőt, "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére." Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.

Róm 12,14-21.

TÉPD KI AZT A GYOMOT!

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön. (Zsid 12,15)

Miután megvizsgáltam a moharózsát, melyet idén újra elültettem, nem voltam csalódott. A rózsák rengeteg változatos színben virágba borultak. Ezek a pompás virágok mindig gyorsan beborították a virágos kertet.
Közelebbről szemügyre vettem a területet, egy kis részt gyom borított, mely hasonló a moharózsához, de sok bajt okoz, és kihúzni is nehéz. Miután kitakarítottam a kertet, a komisz gyomok újra kinőttek. Újra és újra gondot okoztak!
A Biblia beszél egy gyomról, amelyet ha engedünk megmutatkozni és növekedni az életünkben, akkor sok problémát fog okozni számunkra. Ha a keserűség megragad, olyan szavakat használunk, melyekkel másokat is megbántunk, ahelyett, hogy segítenénk és gyógyítanánk őket. Az egyetlen módja, hogy a keserűségtől megszabaduljunk, ha gyökerestől kihúzzuk. Ehhez azonban Isten segítségére van szükségünk. Amikor kérjük Istent, hogy tisztítsa ki a keserűséget az életünkből, őrködnünk és imádkoznunk kell, különben újra nőni kezd. A keserűség eltávolítása teret enged a szeretetnek és a megbocsátásnak, mely újra gyönyörűvé teszi az életet.

Imádság: Istenünk, vedd el keserűségünket és helyettesítsd szeretettel és jósággal, mely továbbárad másokra! Ámen.

Ha az életünk kertjét imádsággal ápoljuk, egy gyönyörű lélek virágait fogja hozni.
Shirley Myers (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek