2014. október 31. péntek

Abban az időben Ezékiás halálosan megbetegedett. Ézsaiás próféta, Ámóc fia elment hozzá, és ezt mondta neki: Így szól az ÚR: Rendelkezz házadról, mert meghalsz, nem maradhatsz életben! Ekkor Ezékiás arcát a fal felé fordítva imádkozott az ÚRhoz, és ezt mondta: Ó, URam, ne feledkezz meg arról, hogy én híven és tiszta szívvel éltem előtted, és azt tettem, amit jónak látsz! És Ezékiás keservesen sírt. Azután így szólt az ÚR igéje Ézsaiáshoz: Menj, és mondd meg Ezékiásnak: Így szól az ÚR, atyádnak, Dávidnak Istene: Meghallgattam imádságodat, láttam, hogy könnyeztél. Ezért megtoldom napjaidat még tizenöt évvel.

Ézs 38,1-5.

NE ADD FEL!

Uram... megerősítesz és meggyógyítasz. (Ézs 38,16)

Ezékiás király betegsége miatt a halál küszöbén állt, de Isten segítségével meggyógyult. Ez emlékeztet betegségemre, amelyből Isten segített kigyógyulni. Mentális beteg voltam. Több évvel ezelőtt a magány, anyagi problémák és munkahelyi ügyek irgalmatlan ellenségnek tűntek, s öngyilkos gondolataim kezdtek támadni. Megkönnyebbülést akartam az érzelmi fájdalomból, majd kezdtem elhinni, hogy az öngyilkosság lenne ehhez az út.
Egyik éjjel, miközben a parkolóház felé sétáltam, azon a kis sárga papíron gondolkodtam, mely a zsebemben volt. Korábban a szén-monoxid mérgezés különböző módszereit firkáltam rá. Amikor odaértem az autómhoz, észrevettem egy laminált imakártyát az útburkolaton fekve, közvetlenül a vezetőoldali ajtó mellett. A címe így hangzott: "Ne add fel!"
A számban éreztem a sós könnycseppjeimet, miközben elolvastam. Annak ellenére, hogy azelőtt nem vontam be Istent az életem dolgaiba, most úgy éreztem, hogy Isten kinyúl értem azon az imakártyán keresztül. A következő reggelen felkerestem egy orvost. Tanácsadás és gyógykezelés után felépültem a betegségemből, majd néhány hónappal később egy lelkész Jézushoz vezetett. Az öltözőszekrényemen tartom azt az imakártyát emlékeztetőül arra, hogy Isten értékesnek tartja az életünket, és hogy ő "a sebzett lelkűeket megsegíti" (Zsolt 34,19).

Imádság: Atyánk, dicsérünk téged irgalmadért, amikor a betegség elrabolja egészségünket és reményünket. Ámen.

Ne add fel!
Debra Pierce (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK A MENTÁLIS BETEGSÉGEKBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek