2014. november 14. péntek

Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak.
A tövis helyén ciprus nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére lesz ez, örök jelül, amely nem pusztul el.

Ézs 55,10-13.

MEGVÁLTOZOTT TERVEK

De én bízom benned, Uram, vallom: Te vagy Istenem! Kezedben van sorsom. (Zsolt 31,15-16)

Éppen munkába készültem, amikor megszólalt a telefon. Az üzenet arról tájékoztatott, hogy a környékbeli iskolák zárva lesznek a téli időjárás miatt. Hálás voltam, amiért a diákoknak és a tanároknak nem kell a jeges úton utazniuk. De tanárként alaposan felkészültem az óráimra, amiket nem lesz alkalmam megtartani. Csalódottságomban eszembe jutott a Zsolt 31,16: "Kezedben van sorsom." Elkezdtem új módon gondolkozni az előttem álló napról. Hogyan használhatnám ki a legjobban? Lehetőségek formálódtak bennem, ilyenek, mint az imádság, bibliaolvasás, naplóírás. Találtam időt néhány elhanyagolt házimunka elvégzésére is. Gyakran kinéztem, hogyan havazik, és csodáltam Isten világának szépségét. Elkeseredésem megelégülésre változott, ahogy a nap értelmes pillanatokkal telt.
A Préd 9,10 így szól: "Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik". Nem taníthattam, és a nap nem úgy telt el, ahogyan terveztem. De Isten vezetésével mégis hasznos munkával töltöttem az időt. Végső soron időm mindig Isten kezében van.

Imádság: Istenünk, segíts emlékeznünk, hogy te akkor is munkálkodsz életünkben, amikor nem úgy telnek napjaink, ahogyan mi elterveztük! Segíts benned bíznunk! Ámen.

Időnk akkor is Isten kezében van, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogyan terveztük.
Deborah Ross (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek