2014. november 20. csütörtök

Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!
Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az ÚRhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.
Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR.
Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.

Ézs 55,6-11.

MELYIK ÚT?

Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. (Jn 15,12)

Kétszer is azt álmodtam, hogy egy kétsávos úton haladtam az autómmal, amikor a sávomban egy autó jött velem szemben. A másik sávra néztem, és észrevettem egy másik kocsit, ami mellettem haladt. Én voltam a rossz sávban.
Amikor felébredtem, az álmomon gondolkoztam. Eszembe jutott, amikor először vezettem Jordániában. Habár tudtam, hogy ott az autók az út jobb oldalán haladnak, mégis elfelejtettem. Egyszer egy emelkedőn a közlekedési lámpához érkeztem, ahol rengeteg autó állt velem szemben, a lámpa váltására várva. Megijedtem, és gyorsan megfordultam.
Végül megértettem az álmomat. Az Ézs 55,6-11-t olvasva, ami az aznapi Csendes Percek bibliai szakasza volt, a pillanatnyi hitbeli harcaim ötlöttek fejembe. Isten útja teljesen más, mint az enyém. Azt kívánom, bár tudnám követni a jánosi parancsot - "Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket." (Jn 15,12) -, de könnyen visszacsúszok a régi ismerős ösvényekre. Isten azonban visszasegít a helyes útra. Minél jobban próbálok Istenhez közelebb kerülni, annál inkább figyelek a Szentírásra. Isten szava szent ígéret: "Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek." (Jn 15,7)

Imádság: Istenünk, köszönjük gondoskodásodat és vezetésedet. Segíts nyitottnak lennünk ígéreteidre és parancsaidra! Ámen.

Ha a Szentírásra figyelünk, közelebb jutunk Istenhez.
Kazumi Munehiro (Fukuoka, Japán)

IMÁDKOZZUNK A SOKAT UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek