2014. november 21. péntek

Én, az ÚR, vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok.
Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át,
aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:
Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,15-21.

EGY JOBB JÖVŐ

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. (Ézs 43,18-19)

Miközben a kínai Jangce folyón hajóztunk, idegenvezetőnk a mellettünk elsodródó régi cipőkre hívta fel figyelmünket. Az ottani szokás szerint, ha valaki betegség, munkanélküliség, válás, vagy bármi más miatt szenved, régi cipőjét a folyóba dobja, így engedve el a múltat és annak fájó emlékeit. Reményük szerint az új cipővel egy jobb jövő felé haladnak majd.
Ézs 43,18-ban az Úr arra biztatta szomorú és száműzött népét, hogy engedjék el a múlt bánatát, s helyette bízzanak az Úrban, aki egy új helyre fogja vezetni őket. Isten segítségével megújulhatunk. Válásom után az elutasítás gyötrelmes érzésével küzdöttem, nem értettem, miként hozhatna ki ebből az Úr jót. Az ige azonban felbátorított, hogy higgyem: Isten egy jobb életre fog vezetni. Amint elkezdtem bízni és engedelmeskedni, az Úr friss örömmel és új célokkal ajándékozott meg. Isten arra kér, hogy tanuljunk hibáinkból, de ne éljünk a múlt fájdalmában.
A Róm 6,4-ben Pál írja: "Amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk." A megújult élet felé teszünk lépéseket, ha naponta elfordulunk a csüggedés kísértésétől, és reményünket Istenbe vetjük.

Imádság: Urunk, segíts, hogy megbocsátásod és vezetésed fényében el tudjuk engedni a múlt vereségét és vétkét. Ámen.

Jézus mindent újjá tud teremteni (Jel 21,5).
Clifford B. Rawley (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A VÁLÁS KÜZDELMEIT ÉLIK ÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek