2014. november 22. szombat

Ő testi élete idején könyörgésekkel és esedezésekkel, hangos kiáltással és könnyek között járult az elé, akinek hatalma van arra, hogy kiszabadítsa őt a halálból. És meghallgattatott istenfélelméért. Jóllehet ő a Fiú, szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet, és miután tökéletességre jutott, örök üdvösség szerzőjévé lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki. Mert az Isten őt a Melkisédek rendje szerint való főpapnak nevezte.
Erről nekünk sok mondanivalónk van, amit nehéz megmagyarázni, minthogy eltompult a hallásotok. Ugyanis ennyi idő múltán már tanítóknak kellene lennetek, mégis arra van ismét szükségetek, hogy titeket tanítson valaki az Isten beszédeinek alapelemeire, mert olyanokká lettetek, mint akiknek tejre van szükségük, nem kemény eledelre. Aki ugyanis tejen él, járatlan az igazság igéjében, mivel kiskorú. A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére.

Zsid 5,7-14.

LELKI NÖVEKEDÉS

Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el. Sőt még most sem bírjátok el. (1Kor 3,2)

Diákkoromban a szomszéd gyerekek "Didi"-nek szólítottak (ami "nővért" jelent). Néhány év múlva "Aunty" azaz "néni" lettem, ami egy idősebb személyt jelöl, például egy anyát. Nem szerettem ezt a megszólítást, mert arra emlékeztetett, hogy öregszem. Néhány évvel később ráadásul egy másik államba költöztem, ahol néhány gyerek jóvoltából a "Granny" azaz "nagyi" nevet kaptam. Nemsokára rájöttem, hogy ebben az államban a lányokat már tizenévesen férjhez adják, s így negyvenes éveik elejére már nagyszülők lesznek. Így hát kegyesen elfogadtam az új nevemet, bár azért időbe telt. Az idő múlásával a rólam másokban kialakult kép folyton változott, miközben én semmi különösebb erőfeszítést nem tettem ezért.
A lelki érettség eléréséhez azonban szükség van erőfeszítéseinkre és odafigyelésünkre. Isten családjába beleszületve elkezdünk lelkileg növekedni, ha éhezzük Isten Igéjét, rendszeresen elmélkedünk azon, és alkalmazzuk azt saját életünkre. Az Isten szavának tiszta teje, majd szilárd eledele segít a gyermekkorból felnőtté, majd végül érett keresztyénekké válni. Az út során lépésről lépésre egyre jobban hasonlítunk Jézusra.

Imádság: Istenünk, szeretnénk növekedni a hitben és Jézushoz hasonlóvá válni. Kérünk, segíts minket ebben! Ámen.

Hogyan válik láthatóvá lelki növekedésem a körülöttem élők előtt?
Pramila Barkataki (Uttar Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉG NEM HALLOTTÁK ISTEN IGÉJÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek