2014. november 23. vasárnap

Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr! De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,10-17.

MINDÖRÖKKÉ ÚJ

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. (2Tim 3,16-17)

Elektronikus-könyvemen van egy Biblia. A szent könyvet, amely már 2-3000 éves, kissé ironikus egy ilyen eszközön olvasni.
Eszembe jut a sok változás, amelyen ezek az ősi szavak keresztülmentek. A Biblia 66 könyvet tartalmaz, melyeket héberül, görögül és arámul írt pergamenre és papiruszra sok különböző szerző, különböző korokban és helyzetekben.
A Biblia 21. századig tartó útja meglehetősen rögös volt. Isten igéjét elhallgatták, elrejtették, ellenezték, néha el is égették, ám gyakran meg is becsülték és lefordították. Itt van, és bárki olvashatja az Isten igazságát, amely kegyelemre, igazságra, szeretetre és békességre vezet mindnyájunkat.
Eljön a nap, mikor e-könyvem ugyanolyan elavulttá válik, mint a ló és a szekér, s hogy mi veszi majd át a helyét, azt csak találgathatjuk. De még akkor is, Isten igazságának és kegyelmének igéje éppoly friss és időszerű lesz, mint ma.

Imádság: Szent Istenünk, hálásak vagyunk élő igédért, amely átragyog minden koron. Bárcsak a mi szívünkben is otthonra lelne igazságod! Ámen.

Isten igéjének igazsága örök.
Philip A. Rice (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIAFORDÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek