2014. november 24. hétfő

Amire Izráel törekedett, azt nem érte el. A kiválasztottak azonban elérték, a többiek pedig megkeményíttettek, ahogyan meg van írva: "Adott nekik az Isten bódult lelket, olyan szemet, amellyel nem láthatnak, és olyan fület, amellyel nem hallhatnak mindmáig." Dávid is ezt mondja: "Asztaluk legyen számukra csapdává és hálóvá, megbotlássá és megtorlássá. Homályosodjék el szemük, hogy ne lássanak, és hátukat görnyeszd meg egészen."
Kérdem tehát: azért botlottak meg, hogy elessenek? Szó sincs róla! Viszont az ő elesésük által jutott el az üdvösség a pogányokhoz, hogy Isten féltékennyé tegye őket. Ha pedig az ő elesésük a világ gazdagságává lett, veszteségük pedig a pogányok gazdagságává, akkor mennyivel inkább az lesz, ha teljes számban megtérnek. Nektek, pogányoknak pedig azt mondom: ha tehát én pogányok apostola vagyok, dicsőítem szolgálatomat, mert ezzel talán féltékennyé tehetem véreimet, és így megmentek közülük némelyeket. Hiszen ha elvettetésük a világ megbékélését szolgálta, mi mást jelentene befogadtatásuk, mint életet a halálból? Ha pedig a kenyér első zsengéje szent, a tészta is az, és ha a gyökér szent, az ágak is azok.

Róm 11,7-16.

ÚJ LEHETŐSÉGEK

Nektek, pogányoknak pedig azt mondom: ha tehát én pogányok apostola vagyok, dicsőítem szolgálatomat. (Róm 11,13)

Nemrégiben egy igen fontos utazásra és találkozóra készültem nemzetközi partnerekkel. A találkozót már hónapokkal előre megterveztük, de az időjárás hirtelen megváltozása minden tervünket meghiúsította. A járatokat törölték, s nyilvánvalóvá vált, hogy a találkozót a tervezett időpontban nem lehet megtartani. Csalódott voltam. Később azonban rájöttem, hogy az utazás elhalasztásával több időm marad a családom számára. Ajándékként tekintettem erre a lehetőségre, és örültem neki.
Pál apostol is megtalálta a módját, hogy a legtöbbet hozza ki egy megváltozott helyzetből. Mikor Izraelnek elkezdte prédikálni az evangéliumot, rengeteg akadályba ütközött. Saját népe elutasította a Jézusról szóló jó hírt. Ám ez nem állította meg Pált. Nem vesztette el a reményt, hogy Izrael Istenhez fog fordulni. Valójában egy új lehetőséget látott meg - hogy a nem-zsidóknak prédikálja az evangéliumot. Abban az időben ez forradalmi gondolatnak számított. Pál a pogányok apostolának tartotta magát. Mint tudjuk, ez a hozzáállás megváltoztatta az egész világot és a keresztyén világ térképét. Az egész akkor ismert világ hallotta a Jézus Krisztusról szóló örömhírt.

Imádság: Istenünk, engedd, hogy az akadályokban felismerjük a lehetőségeket! Vezess minket Szentlelkeddel, hogy olyan merészen cselekedjünk, mint Pál apostol! Ámen.

A mai akadályokban milyen lehetőséget látok az evangélium továbbadására?
Eduard Khegay (Moszkva, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK A VÁRATLAN AKADÁLYOKBA ÜTKÖZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek