2014. december 18. csütörtök

Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Ikernek hívtak, éppen nem volt velük, amikor megjelent Jézus. A többi tanítvány így szólt hozzá: "Láttuk az Urat." Ő azonban ezt mondta nekik: "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem." Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!" Azután így szólt Tamáshoz: "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő." Tamás pedig így felelt: "Én Uram, és én Istenem!" Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."

Jn 20,24-29.

KEDVES KÉTKEDŐ TAMÁS

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható. (Zsid 11,1.3)

Gyermekként könnyen tudtam Istenben hinni. Hittem akkor is, amikor énekeket énekeltem és Bibliai történeteket hallgattam a vasárnapi iskolában vagy a gyülekezetben. Hittem, miközben imádkoztam. Ahogy idősebb lettem, már nehezebb volt a hitet megtartani, sőt néha még Isten létezésében is kételkedtem. Eszembe jutott a kételkedő Tamás története. Tamás nem volt Jézus feltámadásának első szemtanúi között. Jézus csupán egy héttel később jelent meg neki, és megdorgálta: "Ne légy hitetlen, hanem hívő" (Jn 20,27). Párhuzamokat találtam saját hittel kapcsolatos küzdelmeim és Tamás küzdelmei között.
Együtt érzek Tamással. Bátorító számomra, hogy Jézus tudta, hogy követői között kételkedők is lesznek. Az elveszettség érzésének évei után megnyugvást találtam Istenben. Hitbeli küzdelmeimet nem bukásoknak, hanem lehetőségeknek tartom, hogy Jézus útját keressem és felfedezzem jeleit a mindennapjaimban. Megnyugvást találok, mert tudom, hogy szeret és megbocsát. Azért van velem, hogy megmutassa sebeit és meggyógyítsa az én sebeimet.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy kétségeinket lehetőségként használjuk igéd kutatására, a hitben való megerősödésre. Ámen.

Kétségeink és harcaink megerősíthetik hitünket és elkötelezettségünket.
Karyn Schumpert (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÉTSÉGEKKEL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek