2014. december 20. szombat

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal. Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz. Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim: minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. Az ő akarata szült minket az igazság igéje által, hogy mintegy első zsengéje legyünk teremtményeinek.

Jak 1,12-18.

MEGKÍSÉRTVE

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart. (Jak 1,12)

Az áruház csarnokai zsúfolásig voltak, és az emberek tolongtak, hogy minél előbb fizetni tudjanak. Egy áruházi dolgozó segített kipakolni a kosaramból. Amikor a pénztárgép kiírta a végösszeget, észrevettem, hogy egy fekete műanyag doboz a kosár alján maradt. Nem emlékeztem, hogy ott lett volna azelőtt. Sietve elindultam, amikor rájöttem, hogy a fekete doboz egy nagyon drága hús csomagolása. Mindenkit fel fogsz tartani. Gondolj a megtakarításra! Senki sem fogja megtudni! Nem a te hibád. Ezek között a gondolatok között egy azonnali döntést kellett hoznom, hogy engedek-e ennek a kísértésnek, vagy becsületes maradok.
"Sajnálom, de valamit elfelejtettem." - mondtam végül. Újraszámolták és elindultam. Amint magam mögött hagytam a zsibongást és a vásárlás feszültségeit, hihetetlen békességérzet töltött el.
Életünk tele van nagy kísértésekkel. Krisztus azonban erőt tud adni nekünk a győzelemre, még a legkisebbekben is.

Imádság: Drága Urunk, tartsd tisztán szívünket előtted! Légy vezérünk és erősségünk a mai napon a legkisebb kísértésekben és a komoly döntéseinkben egyaránt! Ámen.

Isten látja és ismeri döntéseinket.
Faye Roots (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY GYŐZHESSÜNK A KÍSÉRTÉSEK FELETT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek