2014. december 22. hétfő

Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: "Te ülj ide kényelmesen", a szegényhez pedig így szóltok: "Te állj oda", vagy "Ülj le ide a zsámolyomhoz", nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért.

Jak 2,1-5.

KÜLSŐ MEGJELENÉS

Péter ezt mondta: Most kezdem igazán megérteni, hogy nem személyválogató az Isten. (ApCsel 10,34)

Amikor beléptem az élelmiszerboltba, azonnal magára vonta figyelmemet. A fiatalember más etnikumhoz tartozott, mint én. Szokatlan frizurát viselt, és ruházatát is támadó jellegűnek véltem. Nem illett a környezetbe.
Miután bevásároltam, mentem a pénztárhoz fizetni. A zöldségekkel matattam és a pénztárcámmal, lehúztam az egyes darabokat, és fizettem. Ahogy kifelé mentem, valaki megkopogtatta a vállamat. Visszafordulva a fentebb leírt férfi állt velem szemben. Nyújtotta felém a pénztárcám, amiről észre sem vettem, hogy elejtettem.
Amennyire megkönnyebbültem, hogy visszakaptam a tárcám, annyira elszégyelltem magam, hogy hogyan skatulyáztam be ezt a fiút. Tanárként sikeresen tudtam együtt dolgozni sok más nemzetiségű diákkal. Tudnom kellett volna, hogy ne legyek előítélettel valakinek a bőrszíne vagy viselete miatt. Hála legyen Istennek, aki nem a megjelenésünk alapján ítél meg bennünket. Egy fontos leckét tanultam újra aznap, hogy az embereket ne a kinézetük alapján ítéljem meg.

Imádság: Szent Istenünk, segíts, hogy mindenkiben a jót lássuk, és túllássunk a külső megjelenésen! Ámen.

Isten azt látja, ami bennünk van.
Tim Wood (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A TINÉDZSEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek