2014. december 29. hétfő

De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda!
A föld végén ragadtalak meg, annak széléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek meg!
Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.

Ézs 41,8-10.

ISTEN KIFOGYHATATLAN EREJE

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. (Ézs 41,10)

Éreztem, amint a helikopter elemelkedik a leszállóhelyről. Egy keskeny hordágyra voltam szíjazva, és küszködtem, hogy levegőt kapjak az oxigénmaszkon keresztül. A sürgősségi betegápoló figyelmesen rám nézett: "Jól van?" - kérdezte. Bólintottam, de valójában nem voltam jól. A sürgősségi orvos elrendelte, hogy szállítsanak át mentőhelikopterrel egy nagy városi kórházba. Tudtam, hogy életveszélyben vagyok. "Ez lenne a vég?" kérdeztem Istent. "Nem, nem ez az!" - érkezett Isten határozott, világos válasza.
Elengedtem magam, és kibámultam az ablakon a fehér felhőkre és a kék égre. Aggodalmam alábbhagyott. Egy csendes erő áradt végig rajtam. Tudtam, hogy rendbe fogok jönni.
Ézsaiás arra emlékeztet, hogy Isten választott magának egy kicsiny, maroknyi népet, hogy a sajátja legyen. Megígérte, hogy megtartja őket minden megpróbáltatás között. A nép nem volt mindig hűséges Istenhez, és nem volt mindig hálás, de ő mindig velük volt. Isten végtelen szeretete nem engedte el őket. Az ígéretek ránk is érvényesek. Az Isten természetéből fakad, hogy szeressen és megtartson minket életünk nehéz idejében.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy megtartasz életünk próbáiban. Emlékeztess, hogy te mindig közel vagy, és segíts hűségesnek maradnunk. Ámen.

Isten az erőnk forrása.
Denise Kirk-Hall (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYOK MUNKATÁRSAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek