2015. január 6. kedd

És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.
Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként."

Ef 4,30-5,2.

UTÁNZÁS

Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk. (Ef 5,1-2)

Kétéves kisfiunk, Caleb szereti utánozni az anyját és az apját. Szereti felpróbálni papucsainkat és cipőinket, és abban csoszogni fel és alá. Porszívózni akar, vagy havat lapátolni, amikor valamelyik szülő éppen azt teszi. Gyakran ismételgeti mondatainkat, pontosan utánozva a hangsúlyokat.
Calebnek az a törekvése, hogy olyan legyen, mint a szülei, a gyermekek általános vágya. A gyermekfejlődéssel foglalkozó szakemberek úgy vélik, hogy az ilyen utánozott cselekvések igen erős tanulást jelentenek a fiatal gyermeknek, amely tartós hatást fejt ki fejlődő értelmére.
Kisfiunk utánozása segített megértenünk Pál tanácsát az Ef 5,1-ben. Mivel Isten a mi Mennyei Atyánk, természetes dolog, és jogunk is, hogy utánozzuk őt. Az ilyen "példakövetések" során tanuljuk meg, hogyan élhetünk teljesebb életet.
Megtanuljuk, hogyan szeressünk másokat, úgy ahogy Isten. Megtanuljuk az együttérzést, a nagylelkűséget és a megbocsátást, azok naponkénti gyakorlásával. Minél többet utánozzuk, követjük Isten példáját, annál könnyebbé és természetesebbé válik. Így ismerik majd meg, hogy Isten gyermekei vagyunk.

Imádság: Atyánk, add nekünk azt a gyermeki vágyakozást, hogy olyanok kívánjunk lenni, mint te. Vonj közelebb magadhoz, és töltsd meg szívünket szeretettel! Ámen.

Hogyan követem Istent szavaimmal és cselekedeteimmel?
Anita Dualeh (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTEN SZERETETÉT TUDJUK KÖZVETÍTENI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek