2015. január 10. szombat

Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,10-11.

ISTEN-KÉPEK

Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

A feleségem egy művészcsoporthoz tartozik. Hetente egyszer találkoznak, és vízfestékkel képeket festenek. Minden művész igen tehetséges, de mindegyik más stílust képvisel. Egyszer a feleségem megmutatott néhány munkát. Mindegyik ugyanannak a háznak és környezetének a fényképéről készült. Szinte hihetetlen volt, amit láttam. A festmények annyira különbözőek voltak, de azért észrevettem a hasonlóságot a fényképre tekintve, amelyről készültek. A művészek ugyanazt a képet látták, de a tehetségüket és kreativitásukat használva gyönyörű, viszont egymástól különböző festményeket alkottak.
A festők munkájában megláttam a lelki tanítást. Életünk körülményei adottak, és Isten azt akarja, hogy képességeinkkel és alkotókészségünkkel szép környezetet teremtsünk magunk körül. Körülményeink néha hétköznapiak vagy unalmasak, máskor rosszak és vészjóslóak. Néha azt gondoljuk, olyan jók, hogy talán nem is tudunk javítani rajtuk. De Isten azt akarja, hogy hagyjuk rajtuk lenyomatunkat, töltsük meg őket szeretettel, hadd gyönyörködjenek benne mások. Ezáltal embertársaink megtudják majd, hogy Isten munkálkodik általunk. Az Isten megismerésének egyik módja, ha az emberek látják a bennünk és általunk munkálkodó Istent.

Imádság: Urunk, segíts használnunk képességeinket, hogy szereteted képmása legyünk az emberek között. Ámen.

Milyen képet mutat az életem ma Istenről?
Gary Hubley (Maine, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰVÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek