2015. január 11. vasárnap

A Krisztus szelídségével és gyöngédségével kérlek titeket én, Pál, aki - némelyek szerint - szemtől szemben ugyan alázatos vagyok közöttetek, de távollétemben erélyes vagyok hozzátok; kérlek titeket, hogy amikor jelen leszek, ne kelljen erélyesnek lennem annak a meggyőződésnek az alapján, amellyel merészen akarok fellépni némelyekkel szemben, akik úgy vélekednek, hogy mi test szerint élünk. Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk; hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre.

2Kor 10,1-5.

MÉG MINDIG KÉNYSZERÍTVE?

Álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. (Gal 5,1)

Évekig kerülgettünk egy trambulint, amikor kutyámmal sétálni mentünk. Miután gyermekeink felnőttek, megszabadultunk a trambulintól. Örültem, hogy ezentúl sétáink alkalmával nem kell majd kerülgetnünk. Azt reméltem, hogy a kutya is örül ennek. Meglepő módon az első alkalommal, amikor a trambulin már nem volt ott, ahelyett, hogy az újonnan kitárult területen futkosott volna, szigorúan ragaszkodott a régi útvonalhoz, és én követtem. A régi akadály eltűnt, de úgy viselkedtünk mintha még mindig ott lenne.
Ez arra emlékeztetett, hogy mi történhet megtérésünkkor. Krisztust befogadva újjá leszünk és a bűnnek már nincs ereje rajtunk. Ezért csodálkoztam, miért küszködök még mindig a félelmeimmel? Rájöttem, hogy ugyanaz a kényszer okoz nehézséget nekem is, ami engem és kutyánkat a bevett útvonalon tartja: a megszokás. A biztonságos, kényelmes útvonalat választottuk, ami nem kívánt különösebb gondolkodást. Hasonlóképpen, miután befogadtuk Krisztust, lehet, hogy továbbra is a bevett gondolkodásminták útján botorkálunk. De tudatosan választhatjuk, hogy felhagyunk a régi gondolkodásmintákkal, amelyek nem teremnek gyümölcsöt, és a szabadság útját járjuk.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts megvizsgálnunk magunkat, hogy minden gondolatunk téged dicsőítsen. Ámen.

"Foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre." (2Kor 10,5)
Debbie Middlebrook (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK SZÍVÜNK ÉS ÉRTELMÜNK MEGÚJULÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek