2015. január 23. péntek

Amikor nagy sokaság gyűlt össze azok közül is, akik városról városra csatlakoztak Jézushoz, ezt mondta nekik példázatban: "Kiment a magvető vetni. Vetés közben némelyik mag az útfélre esett, és eltaposták, vagy megették az égi madarak. Némelyik a sziklás földre esett, és amikor kihajtott, elszáradt, mert nem kapott nedvességet. Némelyik a tövisek közé esett, és amikor vele együtt felnőttek a tövisek is, megfojtották. Némelyik pedig a jó földbe esett, és amikor felnövekedett, százszoros termést hozott." Majd emelt hangon hozzátette: "Akinek van füle a hallásra, hallja!" Ekkor megkérdezték tőle tanítványai, hogy mit jelent ez a példázat. Ő ezt mondta: "Nektek megadatott, hogy értsétek az Isten országa titkait, de a többieknek példázatokban adatik, hogy akik látnak, ne lássanak, és akik hallanak, ne értsenek. A példázat pedig ezt jelenti: A mag az Isten igéje. Akiknél az útfélre esett, azok meghallották az igét, de azután jön az ördög, és kiragadja szívükből, hogy ne higgyenek, és ne üdvözüljenek. Akiknél a sziklás földre esett, azok amikor hallják, örömmel fogadják az igét, de nem gyökerezik meg bennük: ezek hisznek egy ideig, de a megpróbáltatás idején elpártolnak. Akiknél a tövisek közé esett, azok hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják azt, és nem érlelnek termést. Akiknél pedig a jó földbe esett, azok igaz és jó szívvel hallgatják az igét, meg is tartják, és termést hoznak állhatatossággal."

Lk 8,4-15.

SZABADULÁS AZ AGGÓDÁSTÓL

Boldog ember az, aki... az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. (Zsolt 1,1-3)

Kertemnek rózsaszínű virágai megörvendeztettek. Amikor elültettem őket, a szirmok és levelek beborították a virágágyás teljes területét. Később azután gyomnövények jelentek meg, de túl elfoglalt voltam a probléma kezelésére. A nyár végére a virágágyást teljesen elborították a gyomok. Bárcsak rendben tartottam volna a kertet, és kihúztam volna a gyomot, amikor megjelent, akkor most is virágtengerben gyönyörködhetnék!
Ugyanezt a jelenséget vettem észre lelki életemben is. Amikor nem törődöm a gondokkal, amelyek teret nyernek bennem, azok végül elfojtják lelki növekedésemet, és Krisztus illata és szépsége eltűnik az életemből. A virágokhoz hasonlóan nem jutok el a lelki érettségre.
Amint az a gyomok esetében is fontos, akkor kell rögtön cselekedni, amikor a problémák megjelennek. Lelkemet a Biblia olvasásával tarthatom rendben, mert annak üzenete a legjobb eszköz az aggodalom eltávolítására. Ha fellapozom, és elmélkedem az aggódással kapcsolatos verseken, felkészülhetek, amikor azok betörnek gondolataimba. Az eredmény pedig jó gyümölcsöket termő élet lesz.

Imádság: Édesatyánk, köszönjük, hogy lehetőséget adtál, hogy megbirkózzunk a gondokkal. Ámen.

Isten igéje segít legyőzni az aggódást.
Linn Karidis (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZKEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek