2015. január 27. kedd

Azután Isten lelke szállt Azarjáhúra, Ódéd fiára, kiment Ászá elé, és ezt mondta neki: Hallgassatok rám, Ászá és egész Júda, meg Benjámin! Az ÚR veletek lesz, ha ti is ővele lesztek. Ha keresitek őt, megtaláljátok, de ha elhagyjátok, ő is elhagy benneteket. Hosszú ideig élt Izráel az igaz Isten nélkül, tanító pap nélkül és törvény nélkül. De ha nyomorúságában megtért az ÚRhoz, Izráel Istenéhez, és kereste őt, meg is találta. Azokban az időkben nem volt biztonságban sem az eltávozó, sem a hazatérő, mert sok gyötrelem szakadt mindazokra, akik ezekben a tartományokban laktak. Egyik nép a másik népet, egyik város a másik várost zúzta szét, mert Isten gyötörte őket mindenféle nyomorúsággal. Ti azonban legyetek erősek, ne lankadjatok el, mert tetteiteknek meglesz a jutalma!

2Krón 15,1-7.

ISTEN MEGNYUGTATÓ JELENLÉTE

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Egy munkahelyi probléma két hétig gyötört. Minden tesztet lefuttattam, minden számot ellenőriztem, átnéztem az egész munkát. Mégsem találtam megoldást. Távolabbról kezdtem szemlélni a problémát, és mások segítségét kértem, de mindig elakadtam. Miért volt ilyen nehéz a munkám?
Kinevezésem szerint a költségvetést kellett elemeznem, és minden számot úgy elemeztem, mintha az életem múlna rajta. Erőmhöz és tudásomhoz mérten mindent megtettem, hogy a számok megegyezzenek. Nagy terhet jelentett számomra az, hogy féltem az elbocsátástól, és frusztrált, hogy hiányosak a képességeim. Egy kiút maradt: letérdeltem.
A Fil 4,6-ra és az 1Thessz 5,17-re gondoltam, amik imádságra vezettek. Az irodámban Istenhez kiáltottam. A nehézséget Isten kezébe tettem. Békességért könyörögtem, tisztánlátásért és egy megoldásért. Haboztam Istenhez jönni egy ilyen hétköznapi problémával, de a szívem és több bibliai vers mást mondott. Mikor felálltam, elárasztott Isten megnyugtató jelenléte. Tudtam, bármi történjék is, minden rendben lesz. Bár a megoldás csak pár nappal később jött meg, a szívemben békesség volt.

Imádság: Istenünk, tanítsd meg nekünk, hogy minden helyzetben benned higgyünk és benned bízzunk! Ámen.

Ma Isten vezetését fogom keresni a legkisebb dologban is.
Sue Fairchild (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MUNKAHELYI NEHÉZSÉGEIK VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek