2015. február 3. kedd

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

A VILÁG VILÁGOSSÁGA

Ti vagytok a világ világossága, nem rejthető el a hegyen épült város. (Mt 5,14)

Egyik reggel a folyóra néző meghitt és kellemes emeleti szobámban üldögéltem, ahol naponként csendességemet szoktam tartani. A fent idézett igeverset olvasva abban reménykedtem és azért imádkoztam, hogy világosság lehessek én is mindazok számára, akikkel aznap találkozom, vagy együtt dolgozom. Ahogy átpillantottam a folyó túlsó partjára, észrevettem egy különleges házat. Erős, tündöklő fényben ragyogott. Gondosabban szemügyre véve láttam, hogy a hajnali felkelő nap fényében úszik, és az visszatükröződik róla.
Számomra az a ház példázta, hogyan világíthatok én is környezetemben. Azáltal, hogy nyitott vagyok a Szentlélek munkájára, Isten fényét és szeretetét tükrözhetem a világba. Azonban mindezt csak úgy tudom megtenni, ha az Istennel való kapcsolatom mindennel szemben előnyt élvez. Jézus mondja: "Én vagyok a világ világossága." (Jn 8,12). Ha az imádság, a bibliaolvasás és a testvéri közösség által közel kerülünk Jézushoz, akkor képesek leszünk tükrözni ezt a fényt azok számára, akik még nem ismerik őt. Ha készek és nyitottak vagyunk Jézus fényét befogadni, Isten szeretetét kisugárzó jelzőfények lehetünk ebben a sötét világban.

Imádság: Mennyei Édesatyánk, köszönjük neked a fényt, amit Jézus hoz ebbe a világba. Hadd sugározzuk ezt a világosságot mindenben, amit ma teszünk! Ámen.

A mai napon hogyan tükrözöm vissza Jézus világosságát?
Ann Stewart (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIÁT TANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek