2015. február 6. péntek

Az angyal ezt mondta neki:
"Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél!
Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.
Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának mondják majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját, ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége."
Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Íme, a te rokonod, Erzsébet is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak, mert az Istennek semmi sem lehetetlen." Ekkor így szólt Mária: "Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!" S ekkor eltávozott tőle az angyal.

Lk 1,30-37.

SEMMI SEM LEHETETLEN!

Jézus rájuk tekintett és ezt mondta nekik: "Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges." (Mt 19,26)

Gyermekkori álmom volt, hogy a Nigériai Egyetemre járhassak, és orvos legyek. 2002-ben elvégeztem a középiskolát, de nem vettek fel az egyetemre. A következő három évben újra megpróbáltam, de hiába. Úgy tűnt, az álmaim szertefoszlottak.
Amikor azonban a negyedik felvételimre készültem, elhatároztam, hogy imádkozom, és minden gondomat az Úrra vetem. Átadva Istennek a problémámat, kevesebb időm jutott az eredmények miatti aggódásra. Abban az évben felvettek, és hat évvel később állatorvosként diplomáztam a Nigériai Egyetemen. Isten segítségével valósággá vált az, ami addig lehetetlennek látszott.
Amikor az angyal a Messiás születéséről beszélt Máriának, Mária azt kérdezte: "Hogyan lehetséges ez?" Az angyal elmondta neki, hogyan, majd hozzátette: "Mert az Istennek semmi sem lehetetlen." (Lk 1,34.37) Néha mindannyian megkérdezzük: "Hogyan lehetséges ez?" Hogy tudnám kifizetni a számláimat? Hogyan tudnám megakadályozni, hogy elárverezzék a házat? Hogyan szabadulhatna meg a fiam a függőségétől?" Az angyal - és Jézus - azt válaszolja: Istennel minden lehetséges, csak minden gondunkat őrá vessük.

Imádság: Atyánk, növeld a hitünket, hogy a gondjainkat és szükségeinket egyre inkább rád tudjuk bízni. Ámen.

Isten bármit megtehet!
Nwakuche Emeka (Imo, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A FELVÉTELIZŐ DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek