2015. február 7. szombat

A karmesternek: Dávidé, az ÚR szolgájáé, aki akkor mondta el ennek az éneknek a szavait az ÚRnak, amikor valamennyi ellensége hatalmából és Saul kezéből kimentette őt az ÚR.
Ezt mondta: Szeretlek, URam, erősségem!
Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!
Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől.
Körülvettek a halál kötelei, pusztító áradat rettent engem.
A sír kötelei fonódtak rám, a halál csapdái meredtek rám.
Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.

Zsolt 18,1-7.

A SZIRÉNA HANGJA

Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek! (Ézs 41,13)

Kisfiúként mindig izgatott lettem, ha meghallottam egy sziréna hangját. Később azonban, amikor elkezdtem vezetni, idegesített pár másodperces késés is, ha váratlanul meg kellett állni, vagy várakozni kellett egy kereszteződésben, hogy egy tűzoltó vagy egy mentő elhaladjon. Legtöbbször azonban amint megszűnt a hang, meg is feledkeztem az esetről.
Ma már elgondolkodom, vajon Jézus hogyan viszonyulna a sziréna hangjához. Mert lehet, hogy valaki az életéért küzd, de annyi bizonyos, hogy valami baj történt, és minimum egy költséges autójavítás vár valakire. A sziréna hangja szinte mindig azt jelenti, hogy valahol valakivel valami rossz történik.
Ezért ma valahányszor meghallok egy szirénát, imádkozom azokért, akik megsérülhettek. Azután a "sziréna imámban" könyörgök minden érintettért, beleértve a mentősöket, de még a bámészkodókat is. Nehéz a másodperc töredéke alatt döntéseket hozniuk, amikor mások egészsége vagy az élete a tét.
Végül imádkozhatunk magunkért is, hogy baleset vagy vészhelyzet esetén tudjunk segíteni az áldozatoknak, és imádkozni velük, míg megérkeznek a szakemberek.

Imádság: Drága Urunk, légy azokkal, akik most bajban vannak, és sürgős segítségre van szükségük! Add, hogy a segítő szakemberek jó döntéseket hozzanak! Ámen.

Ha legközelebb szirénát hallok, imádkozni fogok.
Larry Crockett (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÜRGŐSSÉGI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek