2015. február 21. szombat

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.

Ézs 43,18-19.

TÚLSÚLY

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pt 5,7)

Tavaly megtapasztaltunk két egészen különböző nyaralást, az egyiket kisbusszal, a másikat repülővel. Amikor bepakoltunk a repülőútra, a súlykorlátozások és a poggyászméretek szabályozása kihívások elé állított minket. Megszoktuk, hogy a régi kisbuszunkkal utazgattunk, amiben rengeteg hely volt, így sok holmit vihettünk. Ám a repülőútnál nagyon körültekintőnek kellett lennünk, és lemérni minden egyes tárgyat, bepakolni és átpakolni a bőröndjeinket, hogy azok a megengedett súly alatt legyenek. Sokkal tudatosabban át kellett gondolnunk, mi az igazán szükséges az utunkra.
Isten azt mutatta meg nekem, hogy a kisbuszos nyaraláshoz hasonlóan életem útján is túl sok szükségtelen holmit hurcolok magammal. Azt hiszem, szükségem van rájuk, de valójában azok csomagok a múltból, szükségtelen szokások, gondolatok, amelyek átfutnak az agyamon, és megterhelik a lelkemet.
Keresztyénné válni azt jelenti, hogy készek vagyunk új életet kezdeni, szakítva régi életünkkel és útjainkkal. Fokozatosan láthatjuk, hogy Isten Szentlelke megvilágítja romboló magatartásunkat és szokásainkat. Ez a folyamat helyet szabadít fel a gondolkozásunkban és a szívünkben a keresztyén szabadság számára, amelyet Krisztus szenvedése által szerzett nekünk.

Imádság: Atyánk, segíts figyelnünk Lelkedre, hogy felismerjük régi útjainkat, amelyektől szabadulnunk kell. Ámen.

A régi csomagok terhe helyett szabad lehetek Krisztusban.
Lenore Warton (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET TERHEL A MÚLTJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek