2015. február 26. csütörtök

Így szólt hozzám az ÚR igéje:
Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.
De én ezt válaszoltam: Ó, Uram, URam! Hiszen nem értek a beszédhez, mert fiatal vagyok! Az ÚR azonban ezt mondta nekem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek, és hirdesd, amit csak parancsolok!
Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! - így szólt az ÚR.
Azután kinyújtotta kezét az ÚR, megérintette a számat, és ezt mondta nekem az ÚR: Én most a szádba adom igéimet!
Lásd, én a mai napon népek és országok fölé rendellek, hogy gyomlálj és irts, pusztíts és rombolj, építs és plántálj!

Jer 1,4-10.

ISTEN ALKALMASSÁ TESZ

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer 29,11)

Tíz év munkanélküliség után meghívtak egy munkacsoportba, amely településünk fejlesztéséhez pénzteremtő projekteket szervezett. A csoportban volt egy szociológus, egy pszichológus, egy oktatásszakértő pszichológus és én, mint valamikor pszichológiát hallgató diák. Ilyen kollégák között gyakran kicsinek és felkészületlennek éreztem magamat, hogy szembenézzek a kihívásokkal.
A gyengeség pillanataiban kísért bennünket, hogy engedjük felnövekedni a bizonytalanságainkat és korlátozottságunkat. A szenvedés szorongáshoz vezet, és végül képességeinket elrejtve visszahúzódunk azoktól a lehetőségektől, amelyeket Isten tartogat számunkra.
Micsoda megkönnyebbülés, hogy Istennek van terve számunkra, terve a jólétünkre és nem a romlásunkra! Bátorságot és erőt ad az, ha tudjuk, hogy Isten bízik bennünk, így felismerhetjük képességeinket és ajándékainkat, és szembenézhetünk a kihívásokkal. "Mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket." (Róm 8,37)

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy ha kételkedünk is képességeinkben, te mégis szerető karjaidban tartasz, és megmutatod nekünk, hogy mennyire alkalmasak vagyunk. Ámen.

Mindannyian alkalmasak vagyunk, mert Isten felkészít minket.
Esmar Ferreira (Fortaleza, Brazília)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK ÚJ MUNKAHELYE VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek