2015. március 4. szerda

Jézus mondja: "Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked."
"Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked."

Mt 6,1-6.

KRISZTUSBAN MEGÚJULVA

Amikor böjtölsz, kend meg a fejedet, és mosd meg az arcodat, hogy böjtölésedet ne az emberek lássák, hanem Atyád, aki rejtve van. (Mt 6,17-18)

Hálás vagyok a nagyböjt idejéért, mert néhány évvel ezelőtt megtaláltam Jézus Krisztust, akit régóta elveszítettem.
A hamvazószerda előtti vasárnap lelkészünk megkért, hogy imádságos szívvel vizsgáljuk meg, hogyan ünnepelhetnénk meg a nagyböjtöt. Szerette volna, ha személyesen éljük át az elmélkedésnek, a bűnbánatnak és böjtnek az időszakát. Elmagyarázta, hogy a bűnbánatot gyakran a böjt és önmegtartóztatás útján gyakoroljuk. Elhatároztam, hogy megtagadom magamtól a "saját időmet", ezt a reggeli után következő időszakot, melyet általában filmnézéssel, számítógépezéssel, vagy szunyókálással töltök. Ezek helyett most csendességet tartottam, olvasással, bibliatanulmányozással, imádsággal és elmélkedéssel. Újra kezdtem megismerni a Biblia könyveit, és felfedezni azokat a szakaszokat és tanításokat, melyeket már elfelejtettem.
Az elején, amikor feladtam a "saját időmet", áldozatnak hittem. Rájöttem azonban, hogy korábban áldoztam fel az örök élet ismeretét. A nagyböjt Jézus élete, áldozatos halála és feltámadása fölött való elmélkedés ideje. Abban az első évben ez az áldozatvállalásom lehetővé tette Jézussal való kapcsolatom megújulását. Azóta minden nap közelebb juthatok hozzá.

Imádság: Istenünk, magasztalunk téged Fiad áldozatáért. Segíts mindennap növekedni benne! Ámen.

Mit tehetek, hogy növekedjek Krisztus megismerésében?
Janet Pierce (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELŐSZÖR ÉLIK ÁT A NAGYBÖJTÖT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek