2015. március 9. hétfő

Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elnémította Jézus, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

NAGY TANÁCSOS

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem. (Mt 5,17)

Ügyvédként segítek az embereknek megérteni, hogyan cselekedjenek a törvény által adott határokon belül. Elmondom nekik, milyen cél áll a törvények hátterében, és miért éri meg betartani azokat nemcsak nekik, de mindenkinek. Néha ezt szeretnék tudni, máskor viszont azt akarják látni, meddig mehetnek el anélkül, hogy bajba keverednének.
A hegyi beszéd számomra a "tanácsos" útmutatása; azé a személyé, akinek nagyobb tekintélye volt, mint előtte és azóta bárkinek is. Az emberi természet sajátossága, hogy szeretjük feszegetni a határokat, amit a törvény még megenged. Hívő emberként azonban más a mércénk. Jézus azt tanítja, hogy valamely törvény megszegésének latolgatása már törvényszegés. Arra hívattunk, hogy szentül, és Isten parancsolatai szerint éljünk. Ha egyszerűen nem tartjuk be a szabályokat, visszaélünk az Isten szeretetével.
Amikor Jézust megkérdezték, melyik a legnagyobb parancsolat, kettőt említett: szeretnünk kell Istent teljes szívünkből, teljes elménkből és minden erőnkből; és szeretnünk kell embertársainkat, mint magunkat. Az ilyen életre szabad törekednünk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts parancsolataid szerint élnünk, nem pedig csak hinni bennük. Ámen.

Ma Isten parancsolatait követem a szeretet szellemében.
Mathew I. Reger (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜGYVÉDEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek