2015. március 18. szerda

Ha pedig a kenyér első zsengéje szent, a tészta is az, és ha a gyökér szent, az ágak is azok. Ha azonban az ágak közül egyesek kitörettek, te pedig vad olajfa létedre beoltattál közéjük, és az olajfa gyökerének éltető nedvéből részesültél, ne dicsekedj az ágakkal szemben. Ha mégis dicsekszel: nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged. Azt mondod erre: "Azért törettek ki azok az ágak, hogy én beoltassam." Úgy van: azok hitetlenségük miatt törettek ki, te pedig a hit által állsz. Ne légy elbizakodott, hanem félj! Mert ha Isten a természetes ágakat nem kímélte, téged sem fog kímélni. Lásd meg tehát Isten jóságát és keménységét: azok iránt, akik elestek keménységét, irántad pedig jóságát, ha megmaradsz ebben a jóságban, mert különben te is kivágatsz. Viszont ha ők nem maradnak meg a hitetlenségben, szintén beoltatnak, mert Istennek van hatalma arra, hogy ismét beoltsa őket. Hiszen ha te levágattál a természetes vadolajfáról, és a természet rendje ellenére beoltattál a szelíd olajfába, akkor azok a természetes ágak mennyivel inkább be fognak oltatni saját olajfájukba!

Róm 11,16-24.

BEOLTVA

Te pedig vad olajfa létedre beoltattál közéjük, és az olajfa gyökerének éltető nedvéből részesültél... (Róm 11,17-18)

Egyszer édesapám egy körtefa ágat oltott be egy almafába. Először levágott egy vastag ágat az almafáról, amivel sima felületet kapott a törzsön. Azután egy bemetszést végzett a sima felületen, majd belehelyezte a körtefa ágat. Végül bekátrányozta, hogy a beoltás rögzüljön az almafához. Idővel a beoltott ág gyümölcsöt hozott, ami úgy nézett ki, mint az alma, az íze pedig olyan volt, mint a körtéé.
Ezután sokkal könnyebben megértettem a Róma 11 igéjét. Amikor megtérünk, az Úr kivág bennünket a régi életünkből, és beolt minket Isten családjába. Jézus kereszthalála ajtót nyitott, hogy egy új családba befogadjanak. A Szentlélek pecsétjét kaptuk. Krisztus egyházához csatlakozunk (ApCsel 2,47) - egy olyan lelki családhoz, ami táplál, közösséget, felelősséget nyújt. Ezek elengedhetetlenek az egészséges növekedéshez és gyümölcsterméshez.
Mindnyájunknak szüksége van egy hívő közösségre. Ha frissen megtértek vagyunk, vagy újak egy gyülekezetben, nehéznek tűnhet beilleszkedni és megállapodni. De Isten beolt minket az új gyülekezeti családba, ha türelmesen kivárjuk a folyamatot. Ahogy növekszünk, szeretetet, örömet, türelmet, és a Lélek többi ajándékát fogjuk teremni. (Gal 5,22)

Imádság: Megváltó Istenünk, segíts növekednünk a gyülekezeti családunk tagjaként! Ámen.

Jézus által Isten családjába lettünk beoltva.
Karline Fischer (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ GYÜLEKEZETBE JÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek